28.10.2016

Хамовники Бокъ-Биръ (Hamovniki Bock-Bier)

Hamovniki Bock-Bier

Panimo: Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya
Alkuperämaa: Venäjä

Tyyli: Heller Bock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 8,2 %

Kantavierre: 18 °P

Maku: Hamovniki Bock-Bier on vahvasti alkoholin makuinen ja keskikatkera olut. Siinä maistuu makean maltainen ja hunajainen aromi sekä kuivahedelmäisyys. Maku on lisäksi hieman yrttinen ja viljainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman epäpuhdas, mutta voimakas. Runsaan alkoholimaisuuden alta paljastuu kuivahedelmäistä ja leipämäistä aromikkuutta sekä makean maltaista ja hunajaista vivahteikkuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman metallinen. Sen runko on väriltään kurpitsamainen ja selkeä sekä vaahtokukka vaalea ja mukavan tuuhea.

Loppukommentit: Hamovniki Bock-Bier on hyvin tyypillinen Heller-Bock-tyylinen olut, jonka valmistuksessa on käytetty venäläisiä maltaita ja tsekkiläistä humalaa. Sen alkoholipitoisuus on melko korkea ja se näkyy ja tuntuu aromissa. Suutuntuma on hieman karhea ja metallinen ja alkoholi lämmittää mukavasti. Kokonaisuus on kuitenkin hieman epätasapainoinen, eikä olut päässyt missään vaiheessa sille tasolle, mitä siltä odotin. Tärkeintä oli kuitenkin päästä maistamaan uusi ja melko eksoottinen olut suoraan Venäjän sydämmestä.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti