31.12.2016

Fantôme Chocolat

Fantôme Chocolat

Panimo: Brasserie Fantôme
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Maku: Fantôme Chocolat on hapan, miedosti katkera ja kuiva olut. Sen maku on yrttisen mausteinen ja tuoreen hedelmäinen sekä kevyesti kaakaoinen ja miedosti sitruksinen. Myös hiivamaisia nyansseja on löydettävissä.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hieman makea, runsaan mausteinen sekä melko hapan. Se mukailee pitkälti makuaan ja on kaikin tavoin voimakasarominen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Rungoltaan se on karamellimainen ja samea sekä vaahtokukaltaan runsas ja samettinen.

Loppukommentit: Fantôme Chocolat oli nimestään ja kuvauksestaan huolimatta vain kevyesti suklainen/kaakaoinen olut. Sen maustamiseen oli käytetty myös chiliä, mikä toi itseään esille enemminkin poltteen kuin selkeän maun muodossa. Vaikka odotukseni sille olivat lähtökohtaisesti hieman toisenlaiset, kokonaisuus pääsi yllättämään minut positiivisesti. Se sopii mielestäni parhaiten erilaisten jälkiruokien seuraksi tai herkuteltavaksi vain sellaisenaan.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti