29.12.2016

Novopacké pivo Valdštejn

Novopacké pivo Valdštejn

Panimo: Pivovar Nová Paka
Alkuperämaa: Tšekki

Tyyli: Heller Bock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 15,3 °P
Katkeroaineet: 31,2 EBU
Väri: 13,4 EBC

Maku: Novopacké pivo Valdštejn on karhea ja katkera pohjahiivaolut. Sen maku on ennen kaikkea leipämäisen maltainen ja hunajainen, mutta myös runsaan yrttinen ja melko hedelmäinen. Lisäksi sen jälkimaku on kuiva ja ruohomainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makea (hunajainen) ja hieman alkoholinen. Se on selkeästi humaloitu ja runsaan maltainen. 

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Väriltään olut on kirkkaan kullankeltainen sekä vaahtokukaltaan vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Pivovar Nová Paka perustettiin vuonna 1871 ja ensimmäinen erä olutta valmistettiin vuotta myöhemmin. Panimo kuuluu nykyisin pienelle ryhmälle itsenäisiä toimijoita, jotka valmistavat olutta perinteisin menetelmin. Heidän vuosituontatokapasiteettinsa on noin 40 000 hehtolitraa ja siitä yli puolet viedään ulkomaille. Valdštejn on valmistettu tšekkiläisistä ohramaltaista, Hallertau-humalasta sekä porakaivovedestä. Lisäksi sitä on kypsytetty 8 viikon ajan ennen pullotusta panimon tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Lyhyesti ja ytimekkäästi se on tšekkiläistä olutta tyypillisimmillään, muttei kuitenkaan parhaimmillaan.

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti