20.1.2017

Cerveza Cucapá Chupacabras

Cerveza Cucapá Chupacabras

Panimo: Cervecería Cucapá
Alkuperämaa: Meksiko

Tyyli: American Pale Ale (APA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %
IBU-arvo: 45

Maku: Cucapá Chupacabras on leipämäisen maltainen, kukkamainen ja sitruksinen olut. Sen aromi on lisäksi makea (karamellinen), hedelmäinen sekä melko katkera.

Tuoksu: Sen tuoksu raikas ja maanläheinen. Se on makuaan enemmän kukkainen ja ruohomainen sekä hieman kirpeämpi. 

Ulkonäkö ja koostumus: Se on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä öljymäinen olut. Sen tumman karamellista ja sameaa runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Cervecería Cucapá on vuonna 2002 perustettu meksikolainen mikropanimo. Se on saanut nimensä alueella sijaitsevan Cucapá heimon mukaan. Cucapá tarkoittaa englanniksi käännettynä "People of the Water", mikä kuvastaa heimon rakkautta vesistöjä kohtaan. Cucapá Chupacabras oli yksiä sellaisia oluita, joita metsästin pitkään. Olin nähnyt sen vuosia aiemmin eräässä olutkirjassani ja se jäi piinaamaan minua. Kun sain sen vihdoin käsiini, olin tyytyväinen. Se ei mystisestä nimestään ja hienosta etiketistään huolimatta ollut aivan niin hyvä olut kun siltä alunperin odotin. Kyseessä ei ollut missään nimessä kehno tai huonosti valmistettu olut vaan omaan makuuni se oli vain yksinkertaisesti hieman liian erikoinen.

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti