13.1.2017

De Ranke XX Bitter

De Ranke XX Bitter

Panimo: Brouwerij De Ranke
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Kantavierre: 16 °P
IBU-arvo: 60-65

Humalat: Brewer's Gold, Hallertau Mittelfrüh

Maku: XX Bitter on tasapainoinen ja jälkimaultaan katkera olut. Siinä maistuu runsaan maltainen ja yrttisen mausteinen aromi sekä raikas sitruksisuus ja tuore hedelmäisyys. Lisäksi selkeää hiivamaisuutta on havaittavissa.

Tuoksu: Sen tuoksu on miellyttävän raikas ja eloisa. Se on makuaan selkeämmin kukkainen ja voimakkaasti humaloitu.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Väritys on aprikoosimainen ja samea sekä vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Brouwerij De Ranke on Nino Bacellen perustama belgialainen olutpanimo, joka valmistaa vuodessa 500 000 litraa olutta. Siitä jopa 50 % suuntautuu ulkomaanvientiin yli 20 eri maahan. Alkujaan se perustettiin harrastemielessä, mutta siitä on kehittynyt vuosien varrella monia henkilöitä työllistävä ja tunnettu olutpanimo. XX Bitter on omasta mielestäni heidän paras oluensa ja muutenkin erinomainen sellainen. Se on päässyt myös tyylinsä puolesta Ratebeerin TOP 50 luokitukseen ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa siellä. Se on yksiä niitä oluita, joita jokaisen kannattaa edes joskus maistaa, suosittelen lämpimästi.

Arvio: 90/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti