17.1.2017

Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple

Panimo: Brouwerij Van Steenberge
Alkuperämaa: Belgia
Tyyli: Abt/Quadrupel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %

Maku: 9000 Quadruple on vahvan maltainen ja runsaan hedelmäinen olut. Sen jälkimaku on pitkäkestoinen ja suun pintoja lämmittävä sekä kevyesti alkoholinen. Muutoin sen aromia voi kuvailla makean karamelliseksi ja miedosti mausteiseksi sekä hennon hiivamaiseksi.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen, melko raskas sekä voimakasarominen. Se on makuaan enemmän hiivamainen sekä alkoholimaisuus tuo itseään siinä selkeämmin esille.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on pähkinänruskea ja samea sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Gulden Draak 9000 Quadruple on belgialaisen Brouwerij Van Steenbergen valmista abt/quadrupel-tyylinen olut. Gulden Draak on saanut nimensä Gentin kaupungin kellotornia koristavan kultaisen lohikäärmepatsaan mukaan. Numero 9000 puolestaan tarkoittaa Gentin kaupungin postikoodia. Oluen täyteläinen ja poikkeuksellinen maku johtaa juurensa toisesta ylimääräisestä käymisestä (viinihiivalla) sekä erittäin runsaasta ja normaalia mittavammasta maltaiden käytöstä. Sen kokonaisuus oli toimiva ja mielenkiintoinen sekä kaikin tavoin onnistunut. Siitä jäi minulle positiivinen mielikuva ja se soveltui omaan makuuni erittäin hyvin. Hyvä olut.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti