10.1.2017

Laitilan Pale Ale

Laitilan Pale Ale

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale (APA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 3,5 %

Kantavierre: 9,5 °P
Katkeroaineet: 50 EBU
Väri: 11 EBC

Humalat: Equinox, Cascade

Maku: Laitilan Pale Ale on makea ja miellyttävästi humaloitu olut. Sen aromi on ennen kaikkea raikkaan sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen, mutta myös makean karamellinen ja runsaan maltainen. Sen jälkimaku on kuiva ja katkera sekä siinä esiintyy yrttistä ja ruohomaista aromikkuutta.


Tuoksu: Oluen tuoksu on raikas ja pirteä sekä voimakkaasti humaloitu. Se myötäilee pitkälti makuaan ja on kaikin tavoin viettelevä. Sitä hallitseva raikas sitruksisuus sekä trooppinen hedelmäisyys luovat toimivan rungon muulle kokonaisuudelle. 

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Väriltään olut on kuparinkeltainen ja samea sekä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Laitilan Pale Ale on suomalaisista maltaista ja amerikkalaisista humalalajikkeista valmistettu APA. Sen voimakas humalointi sopii sille mainiosti ja tekee siitä raikkaan ja helposti nautittavan juoman. Miedoksi olueksi se yllätti minut täydellisesti ja ansaitsee kehut rohkeasta lähestymistavastaan.

Arvio: 72/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti