6.1.2017

Põhjala Must Kuld

Põhjala Must Kuld

Panimo: Põhjala Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,8 %

Kantavierre: 20,1 °P
IBU-arvo: 45 EBU
Väri: 325,7 EBC

Maltaat: Pale malt, Munich malt, Cara pale, Crystal 50, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Chocolate malt, Lactose
Humalat: Magnum, Goldings

Maku: Must Kuld on makea ja paahteinen olut. Se on keskiasteisesti humaloitu ja miellyttävän tasapainoinen. Siinä maistuu paahtomaltainen ja kahvimainen aromi sekä pehmeän maitosuklainen ja marjamainen vivahteikkuus. Kokonaisaromiltaan se on lisäksi makean hunajainen sekä hieman vaniljainen.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin paahteinen ja kahvimainen. Se myötäilee pitkälti makuaan ollen yhtälailla hunajainen, marjainen ja maitosuklainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on valoa läpäisemätön ja musta sekä vaahtokukka beigen värinen ja kermainen.

Loppukommentit: Monille oluista kiinnostuneille tämä olut on varmasti tuttu tapaus. Syynä siihen voi olla Ratebeerin TOP 50 Porter-listaus, mutta todennäköisimmin vähintäänkin kaksimielinen etiketti. Ainakin itsessäni se aiheutti hilpeyttä, sillä hetken kuvittelin, että Põhjalan panimolla on pidetty hieman enemmän hauskaa. Totuus on kuitenkin se, että kuvassa on suklaamallas eikä se toinen juttu. No niin takaisin itse asiaan. Todellisuudessa Must Kuld ei ole yhtään hullumpi olut, joka kuuluu osaksi panimonsa core range -valikoimaa. Se on toimiva ja onnistunut porter, joka takaa nautinnollisen elämyksen kerta toisensa jälkeen. Aivan panimonsa parhaaksi olueksi siitä ei ole, mutta se on silti hyvä sellainen.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti