30.1.2017

Spencer Trappist Ale

Spencer Trappist Ale

Panimo: Spencer Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Kantavierre: 14,3 °P
Katkeroaineet: 21,4 EBU
Väri: 21,6 EBC

Tarjoilulämpötila: 4,44 °C

Maku: Spencer Trappist Ale on tasapainoinen ja maukas olut. Sen leipämäisen maltainen ja makean hunajainen maku on myös jonkin verran mausteinen, hiivamainen sekä kuivahedelmäinen. Jälkimakunsa puolesta olut on kuiva ja sopivan katkera.



Tuoksu: Aromiltaan olut on hyvin makea, mausteinen ja tukevasti humaloitu. Sen tuoksu on makuaan selkeämmin sitruunaruohomainen sekä kukkainen, mutta muutoin hyvin samankaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä kermainen. Väriltään se on kastanjanruskea ja samea sekä vaahtokukaltaan tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Spencer luostari ja panimo ovat saaneet nimensä yhdysvaltalaisen Spencerin kaupungin mukaan. Se sijaitsee Massachuttsetsin osavaltiossa ja sen toimintaa pyörittävät luostarin munkit. Oppeja oluen valmistamisesta munkit hakivat eurooppalaisilta luostari panimoilta. Spencer Brewery on edelleen ainoa panimo USA:ssa, joka saa valmistaa ja myydä oluitaan trappist nimen alla. Nyt arvostelussa oleva Trappist Ale on panimonsa tunnetuin ja samalla myös ensimmäinen olut. Omaan makuuni se ei sopinut aivan yhtä hyvin kuin eurooppalaiset sisar oluensa, mutta se oli muuten kaikin puolin onnistunut belgityylinen ale. 

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti