5.1.2017

Teerenpeli Panimon Erikoinen Nro 2

Teerenpeli Panimon Erikoinen Nro 2

Panimo: Teerenpeli Panimo & Tislaamo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Imperial Pils
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 8,2 %

Kantavierre: 11,6 °P
Katkeroaineet: 29 EBU
Väri: 39,8 EBC

Maltaat: Vienna, Crystal

Maku: Panimon Erikoinen Nro 2 on makea ja lähes täysin viskin makuinen olut. Sen aromia lähemmin tarkasteltaessa voidaan siitä erottaa myös makean toffeista ja karamellista aromikkuutta sekä pehmeän maltaista ja kuivahedelmäistä vivahteikkuutta. Sen jälkimaku kuiva ja kevyesti katkera.


Tuoksu: Tuoksultaan olut on kevyt, hento ja sitä hallitsee selkeästi viskimäinen aromi. Se on makunsa kaltaisesti hyvin makea, hieman maltainen sekä miedosti kuivahedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä yllättävän vetinen. Väriltään se on hieman simamainen ja kirkas sekä sen vaahtokukka vaalea ja hyvin niukka.

Loppukommentit: Teerenpeli valmistaa tietyin väliajoin lyhyen ajan myynnissä olevia "panimon erikoinen" -oluita. Nyt esittelyvuorossa on heidän Nro 2 -versionsa, jota on kypsytetty ex-viskitynnyrissä 2 kuukauden ajan. Idealtaan se on erinomainen, mutta toteutus ei aivan yhtä loistelias. Sen liian viskimäinen aromi peittää alleen lähes kaiken muun ja jättää juojalleen suorastaan orvon olon. Omaan makuuni se ei siis soveltunut, mutta ehkä viskin ystävät saavat siitä enemmän irti.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti