18.2.2017

Suomenlinnan Panimo Old Greig

Suomenlinnan Old Greig

Panimo: Suomenlinnan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Perinteinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 20,6 °P
Katkeroaineet: 23,5 EBU
Väri: 94 EBC

Maku: Old Greig on hyvin runsas ja jykevä olut. Sen paahtomaltaista ja ruisleipämäistä aromia tukee mausteinen ja tumma hedelmäinen vivahteikkuus sekä makea karamellisuus.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hieman tunkkainen ja melko erikoinen. Se poikkeaa maustaan melko lailla (paahteista aromia lukuun ottamatta) ja tuo esiin muun muassa sitrusmaisia ja alkoholin katkuisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman lämmittävä. Väriltään sen runko on pähkinänruskea ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka vaalea ja kermainen.

Loppukommentit: Suomenlinnan panimo aloitti toimintansa vuonna 1995. Sen yksiä toimintaperiaatteita on kunnioittaa saaren vanhoja oluenvalmistus perinteitä, jotka johtavat juurensa aina 1700-luvulla asti. Old Greig on osa sen sensonkioluiden valikoimaa ja lukeutuu tarkemmin jouluoluiden kategoriaan. Se on pitkään kypsytetty olut, joka on maustettu kuusenkerkällä, paahdetuilla katajanmarjoilla sekä appelsiininkuorilla. Sen eksoottinen makumaailma soveltuu hyvin vaativampaan makuun, mutta saattaa asettaa rajoituksia perinteisempien vaaleiden oluiden ystäville.

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti