28.3.2017

Baladin Elixir

Baladin Elixir

Panimo: Le Baladin
Alkuperämaa: Italia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Kantavierre: 20,3 °P
Katkeroaineet: 11 EBU
Väri: 35 EBC

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Maku: Baladin Elixir on miedosti humaloitu, kuiva ja hieman viinimäinen olut. Sen aromi on makean karamellinen ja kuivahedelmäinen sekä maltainen ja hiivamainen. Siinä maistuu lisäksi omenainen ja mausteinen vivahteikkuus sekä miedosti katkera jälkimaku.


Tuoksu: Oluen tuoksu on alkoholinen, kevyesti paahteinen sekä melko mausteinen. Aromi on lisäksi hiivamainen ja viettelevän hedelmäinen sekä kokonaisuutena sopivan tasapainoinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen, eloisan hiilihappoinen sekä kermamainen. Sen kuparinruskeaa ja sameaa runkoa päällystää vaalea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Le Baladin panimon tarina alkoi vuonna 1986 kun samanniminen pubi avasi ovensa Piozzossa Italiassa. Kymmenen vuotta myöhemmin se päätti aloittaa omien oluiden valmistuksen. Nykyisin heillä on valikoimissaan yli 30 erilaista oluita ja myös muita juomia. Elixir on sen belgityylinen vahva ale, jonka valmistuksessa on käytetty Islayn saaren viskihiivaa. Se on vahvalla alkoholipitoisuudella ja monipuolisella aromilla varustettu olut, joka ei jätä juojaansa kylmäksi. Se on hyvin valmistettu ja kaikin puolin mielenkiintoinen kokonaisuus, jota ei turhaan kannata ohittaa oluthyllyllä. 

Arvio: 75/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti