27.3.2017

Nøgne Ø / Mikkeller / BrewDog Horizon Tokyo Black

Nøgne Ø / Mikkeller / BrewDog Horizon Tokyo Black

Panimo: Nøgne Ø (Hansa Borg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 16,0 %

Kantavierre: 36 °P
IBU-arvo: 100

Maku: Horizon Tokyo Black on erittäin voimakkaasti humaloitu ja vahvasti alkoholinen makuinen olut. Sen erittäin monipuolisessa maussa esiintyy mm. makean toffeisia, paahtomaltaisia, tummasuklaisia, tummahedelmäisiä, espressomaisia sekä lakritsimaisia nyansseja.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin tumma ja voimakas. Siinä on havaittavissa makuaan runsaampaa tammimaisuutta ja kevyttä savumaisuutta, mutta muilta osin se on hyvin makunsa kaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Rungoltaan se on pikimusta ja valoaläpäisemätön sekä sen vaahtokukka todella niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Horizon Tokyo Black on kolmen suuren panimon yhteistyön tulos. Sen valmistus on käsittääkseni lopetettu, joten sen löytäminen saattaa olla haastavaa. Ostamani Horizon Tokyo Black oli erää "Batch # 894/895" ja pullo numeroltaan 6360. Se oli valmistettu 29.11.2012 ja pullon mukaan se säilyi aina vuoteen 2022 saakka. Tämän jykevämmäksi olut ei juuri mene ja se haastaa juojansa jokaisen solun asteella. Sen todella vahva aromi jakaa varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta pettymystä se tuskin kenellekään aiheuttaa. Itse pidin siitä melko paljon ja voin todeta, että nautittuani 25 cl näin tuhtia tavaraa päivän olutannokseni oli kerralla korkattu :)

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti