11.3.2017

Olvi American Cream Ale "Crème de la Crème D'Iisalmi"

Olvi American Cream Ale

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Cream Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11 °P
Katkeroaineet: 25 EBU
Väri: 17 EBC

Humalat: Monroe, Fantasia, Kazbek

Tarjoilulämpötila: 4-7 °C

Maku: American Cream Ale on keksimäisen maltainen ja trooppisen hedelmäinen olut, jossa maistuu myös runsaan havumainen ja raikkaan sitruksinen humalointi. Sen jälkimaku on kevyesti katkera ja melko kuiva.


Tuoksu: Oluen tuoksu on kevyt ja raikas. Se on ennen kaikkea hedelmäinen ja viljainen, mutta myös hennosti sitruksinen ja havumainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen keskitäyteläistä suutuntumaa voi luonnehtia myös matalahiilihappoiseksi sekä hieman öljymäiseksi. Sen runko on lähes kullanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka vaalea ja hieman kermainen.

Loppukommentit: American Cream Ale on Olvin uusin olut. Se edustaa kasvavaa Cream Ale tyylisuuntaa, jossa yhdistetään Ale- tyylisten oluiden pintahiivakäyminen pohjahiivaoluiden varastokäymiseen. Sen valmistuksessa on käytetty kahta eri hiivaa ja kolmea eri humalaa. Se on täysmallasolut, joka on myös pastöroimaton ja suodattamaton. Itse olin erittäin iloinen, ettei sen valmistuksessa oltu käytetty lainkaan riisiä tai maissia. Se on suunniteltu kilpailemaan perinteisten lager- tyylisten oluiden kanssa ja uskon, että sillä on siihen täydet mahdollisuudet. Testasin sitä eri lämpöisenä ja huomasin, että tölkin antama ohjeistus takasi sille parhaan mahdollisen maun. Se on kohtalaisen mielenkiintoinen uutuus, jolle löytyy varmasti sopiva markkinarako ruokakauppojen oluthyllyillä.

Erityiskiitokset Olvi Oyj:lle näistä näyteoluista.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti