29.6.2017

Nissos Pilsner ΜΠΥΡΑ ΝΗΣΟΣ (Kreikka)

Nissos Pilsner ΜΠΥΡΑ ΝΗΣΟΣ

Panimo: Cyclades Microbrewery at Tinos Island
Alkuperämaa: Kreikka

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,0 °P

Tarjoilulämpötila: 4-6 °C

Maku: Nissos Pilsner on makea, leipämäisen maltainen ja kevyesti hedelmäinen olut. Sen humalointi on keskiasteista ja aromiltaan yrttisen mausteista, hieman sitruksista ja ruohomaista. Jälkimaultaan olut on lisäksi melko kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Sen tuoksu on verrattain raikas ja makea. Se on myös vahvasti maltainen ja ruohomainen sekä jonkin verran mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä liukkaan öljymäinen. Sen runko on meripihkan värinen ja kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Nissos Pilsneriä valmistaa Cyclades Microbrewery, joka sijaitsee Tinoksen saarella Kreikassa. Sen toiminta alkoi vuonna 2012 kahden innokkaan oluenystävän Alexandroksen ja Mayan toimesta. Heitä ärsytti suuresti se, että yhdeksän kymmenestä Kreikassa juodusta oluesta oli alkuperältään ulkomaalaisia sekä massatuotettuja bulkkioluita. Näin ollen syntyi kreikkalainen Craft Beer- oluita valmistava pienpanimo, jolta esittelyvuorossa on nyt raikkaan kesäinen Nissos Pilsner. Sen makumaailma on sopivan tasapainoinen ja aromikas sekä humalointi varsin onnistunutta. Se on keskivertoa hieman parempi olut, josta ei varsinaisesti vikoja tai suurempia puuttuita löydy. Bulkkioluista ei ole sille mitään vastusta, muttei se myöskään tyylilajinsa aivan kirkkaimpaan kärkeen yllä.

"GREEK and ARTISANAL, NISSOS beer is born on the island of Tinos, calls the Cyclades home and sails the seas of the Aegean. NISSOS loves summer afternoons, delectable food, cool shades, whitewashed chapels and dry stone walls. It is inspired by the accomplishments of men, the yield of the land, the olive trees, the light, the surf, the summer's winds, the Halcyon days and the smell of spring"

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti