Sivut

11.1.2019

Mustan Virran St. Olaf Pale Ale

St. Olaf Pale Ale

Panimo: Mustan Virran Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maltaat: Malted Barley, Wheat
Humalat: Citra

Maku: St. Olaf Pale Ale on makuprofiililtansa makean maltainen, sitrusmainen, greippinen, hedelmäinen, leipäinen sekä yrttimäinen olut. Tämän lisäksi sen jälkimaku on jonkin verran katkera ja hieman kuivahko.

Tuoksu: Oluen erittäin makunsa kaltaista aromia voi kutsua makeaksi, hedelmäiseksi sekä sitrusmaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut on melko kevyt, keskihiilihappoinen ja varsin vetinen. Sen karamellinväristä ja sameaa runkoa somistaa kuohkea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: St. Olaf Pale Ale on Mustan Virran panimon ensimmäinen ja samalla tunnetuin olut. Se on tuttuun tapaan pakattu panimonsa vanhanaikaiseen ja tyylikkääseen lasipulloon, jonka muotoilusta pidän suuresti. Valitettavasti itse olut ei ollut lähellekään niin hyvä kuin sen mielenkiintoinen tarina ja pullo antoivat ymmärtää. Näiden asioiden saattelemana keskiaikainen giljotiinini leikkasi pisteistä kolmanneksen pois...

"St. Olaf - Pyhä Olavi on nimetty kaikkien ritareiden ja sotilaiden suojeluspyhimykseksi. Eläessään (vuosina 995-1030) hänet kuitenkin tunnettiin julmana ja väkivaltaisena hallitsijana. Olavin mukaan nimetyn Olavinlinnan ympärillä virtasi vesi jonka tutkimattomat syvyydet värjäsivät virran ja siinä uivat kalatkin mustaksi."

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti