Sivut

4.1.2019

Tempest Brewing Mexicake

Tempest Brewing Mexicake

Panimo: Tempest Brewing
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 11,0 %

IBU-arvo: 70

Maltaat: Golden Promise, Chocolate, Roasted Barley, Caramel, Münich, Oats
Humalat: Columbus, North American

Maku: Mexicake on hyvin voimakkaan makuinen ja hieman tulinen stout. Sen voimakkaasti humaloidussa, runsaan maltaisessa ja erilaisin maustein rakennetussa kokonaisuudessa esiintyy mm. tummasuklaisia, vaniljaisia, paahtomaltaisia, chilimäisiä, mausteisia, karamellimaisia sekä vahvan alkoholin makuisia vivahteita.

Tuoksu: Oluen tuoksu kaikessa yksinkertaisuudessaan on erittäin makea, mausteinen sekä tummasuklainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa pidin täyteläisenä, matalahiilihappoisena ja kermamaisena. Oluen runko oli pikimusta ja läpinäkymätön sekä sitä koristava vaahtokukka kuohkea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Tempest Brewing Co:n valmistama Mexicake on maustettu vaniljapavuilla, korkealaatuisella kaakaolla, Sri Lankan (Ceylon) kanelilla sekä Chipotle ja Mulato chileillä. Sen hyvin suklaakakkumainen makumaailma on erittäin mielenkiintoinen, mutta omaa makuuni turhan poltteleva ja mausteinen. Ilman tätä ongelmaa olut olisi saanut minulta huomattavasti korkeamman pisteytyksen.

"Recipe: 1000 kg malted barley, 3000 l water, 2 kg Ceylon cinnamon, 2 kg vanilla beans, 2 kg cocoa, 2 kg Mulato chilies, 2 kg Chipotle chilies"

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti