Sivut

13.4.2019

Olvin uudet (tasting) pullokoot - olutkulttuurin uusi suunta?



Olvin tarkoituksena on lanseerata kevään aikana myyntiin uudet 0,275 litran pullokoot. Tämän päätöksen taustalla on aikomus alentaa kuluttajien kokeilukynnystä ja tukea maistelukulttuuria. Itse olen ehdottomasti tämän uudistuksen kannalla ja toivonkin, että tästä muodostuisi yleinen valtakunnallinen ilmiö.

Moni kuluttaja pitää edelleen craft beer -oluiden hintoja varsin kalliina ja jättää niitä siitä syystä usein ostamatta. Pienemmät pullokoot ja alhaisemmat hinnat madaltaisivat varmasti tätä kynnystä. Voisin kuvitella, että seuraava vaihe tässä uudistuksessa olisi tuoda markkinoille 4 tai 6 pullon vahvuiset maistelu-packit kyseisellä pienemmällä pullokoolla varustettuina. Näille olisi tarvetta erityisesti todella vahvojen ja korkean alkoholipitoisuuden omaavien tuotteiden kohdalla.

HUOM! Maistelu-packien kuten pullojenkin ulkoasuun, teemaan ja nimiin toivoisin panimoiden kiinnittävän entistä suurempaa huomiota, sillä ainakin henkilökohtaisesti ne muodostovat todella ison osan omasta ostopäätöksestäni (enkä usko olevani ainoa).

Lisäksi kauppoihin olisi ehdottomasti saatava myyntiin "pahviset craft beer 6-packit", joihon kuluttaja voisi vapaasti valita 6 häntä itseään miellyttävää olutta ja tietysti aina samalla kiinteällä hinnalla (esim. 19,99€). Tästä minulla on hyviä kokemuksia ulkomailta, kuten Yhdysvalloista. Tämä, jos mikä tukisi varmasti oluiden kokeilu- ja maistulukulttuurin kehittymistä myös täällä Suomessa.

======================================================================

Olvi julkaisi markkinoilla nyt myös yhden uuden tuotteen eli Iisalmi Mustikka GIN lonkeron. Sen valmistuksessa on käytetty palkittua ja käsityönä tislattua artesaani -giniä, joka on saanut makunsa käsin poimituista ja huolella valituista mausteista ja yrteistä. Lonkerossa maistuvat Kainuun metsistä kerätyn mustikan lisäksi havumaisuus, kukkaisuus sekä sitruksisuus. Erityisesti lonkeroiden ja ginin ystäville se on varmasti must-juttu kokeilla.



Muistakaa maistaa myös CID siideriä, joka oli mielestäni erinomainen.

Näistä näytejuomista iso kiitos Olville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti