29.2.2016

Buxton Brewery Jaw Gate

Jaw Gate

Panimo: Buxton Brewery
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: American Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Maku: Maku on sitruksinen (appelsiini, aprikoosi, greippi), kevyen karamellimaltainen ja sopivan katkera. Humalan aromit erottuvat miellyttävästi jälkimaussa. Mäntymäisyyttä ja kevyttä kukkamaisuutta myös havaittavissa.

Tuoksu: Tuoksusta erottuvat myös makea karamellimaltaisuus, trooppiset hedelmät sekä sitruksen ja humalan eri vivahteet.

Ulkonäkö ja koostumus: Jaw Gate on keskitäyteläinen ja kevyen hiilihappoinen. Sillä on runsas, vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka. Väriltään se on meripihkan ja appelsiini sekoitus.

Loppukommentit: Jaw Gate lähentelee täydellistä American Pale Alea (APA). Se on maukas, virkistävä ja moniulotteinen. Siinä ainesosat ja maut ovat juuri oikeassa suhteessa. Siitä ei oikein puutu mitään, kerta kaikkiaan hieno olut.

Arvio: 89/100

Gotlands Bryggeri Shogun Bulldog JIPA

Shogun Bulldog JIPA

Panimo: Gotlands Bryggeri
Alkuperämaa: Ruotsi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,2 %

Erityispiirre: Oluen humalointi on toteutettu vain yhdellä humalalajikkeella, japanilaisella Sorachi Acella.

Maku: JIPA on keskikatkera. Se ei ole liian makea ja sillä on marjainen ja hedelmäinen jälkimaku. Sitrusmaisuutta esiintyy juuri sopivasti IPA:ksi. Humalan piirteet ja maltaisuus eivät ylikorustu missään vaiheessa.

Tuoksu: Tuoksu on sitrusmainen ja hieman mäntymetsäinen. Se on myös hedelmäinen ja marjainen ja siitä voi erottaa erityisesti vadelmaisuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja miedosti hiilihappoinen. Se on sopivan kevyt ja helposti nautittava. Meripihkan väristä runkoa päällystää valkoinen kevyt vaahtokukka.

Loppukommentit: Hyvä IPA, ei aivan kärkipäätä, mutta silti sopivan mielenkiintoinen. Erityismaininta upeasta nimestä ja etiketistä! Japanilaisen humalalajikkeen ympärille on luotu teemaan sopiva olut ja muutenkin hieno kokonaisuus.

Arvio: 83/100

Saku The Cream of Dublin

The Cream of Dublin

Panimo: Saku Õlletehas
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Dunkel
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,2%

Tarjoilulämpötila: 12-14 °C

Maku: Maku on karamellimainen, ehkä jopa toffeinen ja siinä maistuu paahdettu mallas. Siinä on vivahteita maitosuklaasta ja pähkinöistä. Lisäksi mietoa kerman makua on havaittavissa.

Tuoksu: Tuoksussa on paahdettua mallasta, karamellisuutta, suklaisuutta ja sillä on hivenen savuinen aromi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluella on matalan hiilihappoinen suutuntuma. Se on koostumukseltaan erittäin vetinen. Sillä on kermainen, beigemäinen vaahtokukka ja tumma mämminen väri.

Loppukommentit: Itse pidän tästä kevyestä ja miedosta oluesta. Vaikka se on melko makea, en pidä sitä kuitenkaan häiritsevänä. Se sopii hyvin vaikka lehdenluku seuraksi. Ensimmäisen kerran törmäsin tähän tuttavuuteen kun ystäväni toi sitä minulle Viron reissultaan ja viimeksi sitä tuli nautittua Tallinnan laivalla.

Arvio: 77/100

28.2.2016

Gotlands Bryggeri Headbanger Bulldog Black IPA

Headbanger Bulldog Black IPA

Panimo: Gotlands Bryggeri
Alkuperämaa: Ruotsi

Tyyli: Black IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,2 %

Humalat: Citra, El Dorado, Cascade

Maku: Bulldog Black IPA:lle ominaista on suklainen, mokkamainen ja makean karamellimaltainen aromi. Sillä on tumman hedelmäinen jälkimaku ja se on lievästi katkera.

Tuoksu: Tuoksusta erottuu paahdettua mallasta, hedelmäistä humalointia, hivenen lakritsia sekä sitrusmaisuutta.




Ulkonäkö ja koostumus: Väriltään se on lähes pikimusta ja sillä on beigen värinen tuuhea ja samettinen vaahtokukka. Se on keskitäyteläinen olut jolla on öljyinen ja keskiverron hiilihappoinen koostumus.

Loppukommentit: IPA:ksi se on yllättävän vähän humaloitu, ainakin makunsa suhteen. Ennakko-odotukset olivat hieman toisenlaiset, mutta en kuitenkaan pettynyt ole. Ei hullumpi tuotos, mutta en tiedä tuleeko jatkossa napattua mukaan jos kaupan hyllyllä komeilee.

Arvio: 73/100

Sierra Nevada Kellerweis

Kellerweis Hefeweizen

Panimo: Sierra Nevada Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Kantavierre: 12,3 °P

Maltaat: Two-row Pale, Wheat, Munich
Humala: Perle tai Sterling
Hiiva: Hefeweizen ale

Erityispiirre: Oluen käyminen tapahtuu avoimissa käymistankeissa suljettujen sijaan.

Maku: Kellerweis on sekoitus vehnän, hiivan ja banaanin makuja. Sitruksista humalaa esiintyy hieman jälkimaussa. Olut on maultaan makea eikä kovin katkera.


Tuoksu: Tuoksu on banaaninen, jyvämäinen ja viljainen. Neilikan ja hunajan aromit tulevat esiin hennosti.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on suodattamaton, samea ja keskitäyteläinen. Se antaa hiilihappoisen, melko kevyen ja virkistävän suutuntuman. Väriltään se on himmeän kullankeltainen ja sillä on vaalea kevyt vaahtokukka.

Loppukommentit: Kellerweis ei ole hullumpi vehnäolueksi. Se on hyvin valmistettu ja sopivan aromikas. Kaiken kaikkiaan kokeilemisen arvoinen tuote. Se sopii parhaiten kasvisruokien tai vaikka vaalean kalan seuraksi.

Arvio: 76/100

27.2.2016

König Pilsener

König Pilsener

Panimo: König-Brauerei
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Kantavierre: 11,3 °P
Katkeroaineet: 27 EBU
Väri: 6,7 EBC

Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maltaat: Pilsner- ja münchnermaltaat
Humalat: Hallertau-humalat

Erityispiirre: König-Brauerei on vanha ja perinteinen saksalaispanimo. Se perustettiin jo vuonna 1858. Se kuuluu nykyään olutkonserni Bitburgerille ja sen tuotanto toimii edelleen samoissa tiloissa.


Maku: König Pilsenerin maku on vahva sekoitus keksimäisiä, makeita maltaita sekä yrttimäistä (ruohomaista ja heinämäistä) humalaa.

Tuoksu: Vahvimmin oluesta erottuvat viljamainen (jyvämäinen) aromi sekä humalan ja makeiden maltaiden toffeinen ja leipämäinen tuoksu.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on rakenteeltaan keskitäyteläinen, miedon hiilihappoinen sekä melko kuiva. Sillä on kirkas kullankeltainen väri ja niukka vaahtokukka. Suutuntuma on alkuun melko makea ja hieman hapokas, mutta loppua kohden maku muuttuu katkeraksi.

Loppukommentit: Kohtalainen perus pilsener. Ei mikään tajunnanräjäyttäjä, mutta ei myöskään toivoton tapaus. Sopii parhaiten grillausseuraksi kesähelteille. Varmaa saksalaista peruslaatua.

Arvio: 69/100

Thornbridge Jaipur

Jaipur

Panimo: Thornbridge Brewery
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,9 %

Kantavierre: 13,5 °P
Katkeroaineet: 55 EBU
Väri: 10 EBC

Maku: Olut on voimakkaasti humaloitu ja maultaan viljainen. Hunaja ja hedelmäisyys tuovat makeutta muuten pitkäkestoiseen katkeraan makuun.

Tuoksu: Tuoksu on vivahteikas ja monimuotoinen. Siitä löytyy sitrusmaisia (lähinnä greippisiä), mausteisia ja tropiikin hedelmäisiä aromeita.



Ulkonäkö ja koostumus: Jaipur on keskitäyteläinen olut jolla on tuuhea ja runsas vaahtokukka. Sen pehmeän ja kevyen rakenteen kruunaa sopivan hiilihappoinen ja suun pintoja peittävä suutuntuma. Väriltään se on kirkkaan kullankeltainen.

Loppukommentit: Jaipur on yksiä Thornbridgen kuuluisimpia ja suosituimpia oluita. Se on menestynyt hyvin erilaisissa olutkilpailuissa ja on maineensa ansainnut. Se on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja nautinnollinen tuotos.

Arvio: 88/100

26.2.2016

Thornbridge Wild Raven

Wild Raven

Panimo:Thornbridge Brewery
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Black IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,6 %

Kantavierre: 14,8 °P
Katkeroaineet: 66,2 EBU
Väri: 81,1 EBC

Palkinnot:
World Beer Awards: 
World’s Best IPA 2012 and 2013

Erityispiirre
Oluen valmistukseen on käytetty 5 eri mallasta ja 6 eri humalaa.



Maku: Oluella on katkera maku. Siinä maistuvat voimakas humalointi ja paahdetut maltaat. Makuaisteja hivelöivät myös sitruksen, suklaan ja tumman hedelmäiset aromit.

Tuoksu: Tuoksusta erottuvat kahvimaisuus, suklaisuus, makea karamellimaisuus sekä hedelmäisten humalien aromit.

Ulkonäkö ja koostumus: Punertavan musta väri koristaa melko täyteläistä ja keskiverrolla hiilihappoisuudella varustettua rakennetta. Tuhti ja kermainen vaahto täydentää kokonaisuuden.

Loppukommentit: Thornbridge mainostaa Wild Ravenia muun muassa monimutkaisena oluena ja sitä se onkin. Siinä on ehkä liikaa "liikkuvia osia". Se on mainio olut, mutta aivan huippupisteitä en pysty sille antamaan.

Arvio: 82/100

Stallhagen Historic Beer 1843

Historic Beer 1843

Panimo: Stallhagen
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Perinteinen ale
Käymistapa: Spontaanikäymisolut
Alkoholi: 4,5 %

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Maku: Maku on raikas ja hedelmäinen. Se on lähes kuohuviinimäinen sekä yrittisen mausteinen. Lisäksi makua voisi kuivalla hieman tuoksuaan miedommaksi.

Tuoksu: Tuoksu on kukkamaisen raikas ja ehkä hivenen ruohomainen. Makea hunajamaisuus ja maltaiden aromit tasapainottavat kokonaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluella on utuinen ja samea koostumus. Sitä päällystää runsas, pitsimäinen vaahto. Sillä on meripihkan väri sekä kevyt suutuntuma.

Loppukommentit: Minuun tämä olut osui ja upposi. Spontaanihiiva käymisen vuoksi eri valmistuserien maku voi vaihdella hieman, mutta ainakin omani maistui kerta kaikkiaan mainiolta. On erittäin hienoa päästä maistamaan todellista vanhan ajan olutta. Toivoisin, että vastaavia tuotoksia tulisi eteen myös tulevaisuudessa.

Arvio: 85/100

Hiisi Kyyttö

Hiisi Kyyttö

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,3 %

Kantavierre: 19 °P
Katkeroaineet: 30
Väri: 86 EBC

Tarjoilulämpötila: 8-12 °C

Maltaat: Pale Ale, Münich, Crystal, Chocolate, Roasted Malt
Humalat: Magnum, East Kent Goldings, Jester

Maku: Olut on miedosti lakritsinen ja hyvin kevyesti humaloitu. Siinä maistuvat selkeimmin maitokahvimaisuus, paahtomaltaisuus sekä suklaisuus. Lisäksi pientä happamuutta on erotettavissa.

Tuoksu: Tuoksusta voi havaita lakritsin, suklaan ja kahvin eri sävyjä. Sitä voisi kuvailla kohtalaisen makeaksi ja paahteiseksi sekä hivenen tuhkamaiseksi

Ulkönäkö ja koostumus: Kyyttö on eloisa, kevyehkö ja keskitäyteläinen olut. Väriltään se on lähes musta, ehkä hieman punaruskea. Sillä on kuohkea, beigenvärinen vaahtokukka ja matala hiilihappoisuus. 

Loppukommentit: Hiisi Kyyttö on rohkeasti erilainen. Se tuo mukavaa vaihtelua stout-tyylisten oluiden perusvalikoimaan. Se sopii hyvin erilaisten jälkienruokien seuraksi tai itse jälkiruuaksi.

Arvio: 78/100

25.2.2016

Lehe Casper

Lehe Casper

Panimo: Lehe Pruulikoda
Alkuperämaa:Viro

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8 %

Kantavierre: 18,2° P
IBU-arvo: 24
Väri: 31 EBC

Maku: Olut on hedelmäinen ja belgihiivainen. Rusinoiden ja luumujen yhdistelmää täydentävät palaneen sokerin ja maltaiden makeus. Maku ei ole kaikesta huolimatta liian makea ja alkoholia ei maista lähes lainkaan.

Tuoksu: Tuoksu on makean leipämäinen ja keksimäinen. Tummien hedelmien aromi yhdistettynä kevyeen maltaisuuteen on kerta kaikkiaan miellyttävä.

Ulkönäkö ja yhteenveto: Suutuntuma on sopivan kermainen eikä kovin öljymäinen. Olut on väriltään roséviinimäinen ja sillä on niukka vaalea vaahtokukka. Lisäksi se on koostumukseltaan keveä ja sillä on matala hiilihappoisuus.

Loppukommentit: Tämä on hieno ja kekseliäs olut. Itse pidin kovasti tästä virolaisen pienpanimon tuotoksesta. Siinä on hinta-laatusuhde kohdillaan.

Lehe Pruulikodalla on tällä hetkellä valikoimissaan 15 eri olutta. Lisätietoa heidän oluistaan löytyy heidän kotisivuiltaan http://www.lehepruulikoda.ee/.

Arvio: 85/100

23.2.2016

Caledonian / Newcastle British Pale Ale

British Pale Ale

Panimo: Caledonian / Newcastle
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: Bitter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

Erityispiirre: Tämä olut on Caledonian ja Newcastle panimoiden yhteistyön tulos. Caledonian panimo on ainut vielä toiminnassa oleva 1800-luvulla perustetuista neljästäkymmenestä Edinburghilais-panimosta.

Maku: Olut on keksimäinen ja karamellimaltainen. Siinä on hunajamaisuutta ja hivenen mausteisuutta. Lisäksi sillä on katkera humalan jälkimaku.

Tuoksu: Sille on ominaista kukkamainen, yrttinen, sitruksinen sekä hieman puinen aromi.



Ulkonäkö ja koostumus: British Pale Ale on väriltään kuparin punainen ja muodostaa lasiin kuohkean ja melko runsaan vaahtokukan. Sen suutuntuma on metallinen ja hiilihappoinen kuitenkin helposti juotava. Se on keskitäyteläinen ja matalalla hiilihappoisuudella varustettu olut.

Loppukommentit: Hieman tylsä ja melko mitäänsanomaton bitter. Mielikuvituksenton ja ehkä jopa keskeneräisen oloinen tuotos. Newcastle Brown Alen jälkeen selkeä pettymys.

Arvio: 55/100

Naparbier / Evil Twin Light Raven

Light Raven

Panimo: Naparbier / Evil Twin
Alkuperämaa: Espanja

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Erityispiirre: Naparbier on valmistanut oluen erikoisversion yhteistyössä Evil Twin panimon kanssa Barcelonan 2015 olutfestivaaleille.

Maku: Light Raven on maultaan sitrusmainen, trooppisen hedelmäinen, maltainen sekä ruohomainen. Sillä on mausteinen ja hieman kitkerä jälkimaku.

Tuoksu: Tuoksultaan se on hedelmäinen, mäntymetsämäinen ja hienostuneen mausteinen. Sitruksen, maltaiden ja humalan aromit täydentävät tuoksua mukavasti.

 
Ulkonäkö ja koostumus: Meripihkan värinen Light Raven on keskitäyteläinen. Sillä on kevyt hiilihappoisuus ja lasiin kaadettaessa muodostunut keskiverto vaahto häviää nopeasti. Koostumukseltaan se on samea, mutta samalla kevyt ja eloisa.

Loppukommentit: Miedoksi oluksi se on erittäin miellyttävä. Sen maut, rakenne ja aromit toimivat hyvin yhteen. IPA:ksi se on juuri oikeanlainen ja sopii hienosti ainakin omaan makuuni.

Arvio: 84/100

22.2.2016

Duvel

Duvel

Panimo: Duvel-Moortgat
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Kantavierre: 16,8 °P
Katkeroaineet: 24,2 EBU
Väri: 6,6 EBC

Maltaat: Pale ale -maltaat
Humalat: Saaz- ja Styrian Golding -humalat

Tarjoilulämpötila: 5°C

Maku: Duvel on miedon sitruksinen, hedelmäinen sekä mausteinen ja yrttinen. Se kätkee alleen makeiden maltaiden ja hiivan hienostuneen maun. Vahvassa oluessa alkoholi korostuu lievästi jälkimaussa.

Tuoksu: Makeutta oluen aromiin tuo miellyttävä hunajamaltaisuus. Tuoksu on myös voimakkaan yrttinen ja mausteinen, jopa hiivamainen. Tämä on tyypillistä monille vahvoille belgialaisille ale-tyylisille oluille.

Ulkonäkö ja koostumus: Duvel on täyteläinen ja keskihiilihappoinen. Väriltään tämä voimakasvaahtoinen olut on auringonlaskun keltainen. Rakenteeltaan se on samea, mutta kuitenkin suutuntuma on kuiva ja pehmeä

Loppukommentit: Oluena Duvel on miellyttävä juoda ja se sopii erinomaisesti tuomaan lämpöä ja toivoa synkkään talvi-iltaan. Kyseinen klassikko-olut tuli myyntiin jo vuonna 1923 ja pidän sitä yhtenä genrensä parhaista tuotoksista.

Arvio: 88/100

Brooklyn 1/2 Ale

Brooklyn 1/2 Ale

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 3,4%

Maltaat: German Pilsner, German Dark Munich
Humalat: Perle, Simcoe, Amarillo, Sorachi Ace

Erityispiirre: Oluen maustamiseen on käytetty makeaa appelsiinin kuorta.

Maku: 1/2 Ale on raikkaan sitruksinen, mutta ei liian kirpeä. Se on lievästi pippurimainen, mutta mieto. Jälkimausta erottuu ruohomainen, maanläheinen aromi. Maltaisuutta on sopivasti ja se ei puske muiden makujen yli.



Tuoksu: Vahva sitruunainen aromi kätkee taakseen maltaisen ja kukkaisen tuoksun. Yrittisyys ja mausteisuus korostuvat muuten kirpeän tuoksun jälkipuolella.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on suodattamaton ja keskitäyteläinen. Sillä on korkea hiilihappoisuus sekä kevyt, eloisa ja raikas koostumus. Sille ominaista on voimakas pitsimäinen vaahto ja utuisa kullankeltainen väri.

Loppukommentit: Se sopii mainiosti janojuomaksi ja onkin parhaimmillaan kesäheilteillä. Kaiken kaikkiaan toimiva kokonaisuus, muttei mikään mieleenpainuva tajunnanräjäyttäjä.

Arvio: 67/100

Mikkeller Tiger Baby

Tiger Baby (Open Windows, Open Hills)

Panimo: Mikkeller
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: American Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Maku: Olut on pirteän hedelmäinen ja makea. Mango, passionhedelmä ja greippi antavat oluelle mielenkiintoisen makuyhdistelmän.

Tuoksu: Tuoksu on kevyen karamellimainen ja hedelmäinen. Mangon ja männynneulasten aromit pilkistävät esiin hienosti.
 
Ulkonäkö ja koostumus: Tiger Baby on rakenteeltaan utuinen ja samea, väriltään raparperimainen. Kuivaa suutuntumaa täydentävät hitusen hapan ja kitkerä jälkimaku.

Loppukommentit: Oluen hedelmäinen ja runsas aromi ovat omiaan, mutta jopa liian kitkerä jälkimaku ei ole omaan mieleeni. Liekkö syynä siihen, että en ole koskaan liiemmälti pitänyt greipin mausta, laskevat tämän muuten oivan oluen arvosanaa.

Erityistietoa: Mikkeller on valmistanut tämän oluen Tiger Babyn kolmannen levyn "Open Windows, Open Hills" kunniaksi.

Arvio: 75/100

Delirium Red

Delirium Red

Panimo: Brouwerij Huyghe
Alkuperämaa: Belgia

Oluttyyli: Fruit Beer
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Maku: Oluella on voimakas kirsikan maku. Se on marjainen ja hieman kukkamainen. Maku tasapainoilee happaman ja makean välillä. Alkoholi lämmittää, mutta ei paista läpi. Kokonaisuutena hieman kuiva ja katkera.

Tuoksu: Sillä on hedelmäinen tuoksu, jossa seassa hitusen mantelia. Happamien kirsikoiden aromi on hallitseva. Myös maltaisuutta erottuu hennosti.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluella on tummanpunainen väri jota päällystää pinkki, samettinen vaahtokukka. Se on keskitäyteläinen ja sillä on kevyen hiilihapokas suutuntuma. Rakenne on eloisa, mutta kohtalaisen sakea.

Loppukommentit: Kokonaisuutena melko toimiva ja kohtalainen olut. Ei mikään mestariteos, mutta ei kannata sivuuttaa. Sopii loistavasti jälkiruokien seuraksi. Mainittakoon kuitenkin, että se on panimonsa selkeästi heikon tuotos.

Arvio: 71/100

Brooklyn Brown Ale

Brooklyn Brown Ale

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Oluttyyli: Brown Ale
Alkoholi: 5,6 %

IBU-arvo: 30

Maltaat: British 2-row, Belgian Aromatic, American Roasted Malts
Humalat: Willamette, Fuggle, Cascade

Maku: Maultaan olut on paahtunut ja suklainen, kevyesti karamellisoitu ja toffeinen. Se on lievästi katkera ja jopa hieman hapan.

Tuoksu: Tuoksu on hyvin puhdas ja monipuolinen. Sieltä erottuvat suklainen ja mokkainen aromi, joita täydentävät pähkinöiden, hedelmien ja maltaiden eri sävyt.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on tasapainoinen ja sillä on hyvä suutuntuma. Se on keskitäyteläinen ja kevyen hiilihappoinen. Väriltään olut on punertavan ruskea ja sillä on heppoinen, vaalea vaahtokukka.

Loppukommentit: Tämä olut on yksiä panimonsa suosituimpia oluita ja ei syyttä. Se tarjoaa rahoilleen vastinetta, sopii hyvin monenlaisien ruokien seuraksi tai toimii hyvin sellaisenaan.

Arvio: 77/100