22.1.2017

Robinsons Old Tom with Ginger

Robinsons Old Tom with Ginger

Panimo: Robinsons Brewery
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Perinteinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Kantavierre:  15.7 °P
Katkeroaineet: 16,7 EBU
Väri: 70 EBC

Maku: Old Tom with Ginger on mausteinen ja makea (karamellinen) olut. Sen aromi on ennen kaikkea inkiväärin ja paahtomaltaan sävyttämä, mutta myös kuivahedelmäinen ja kevyesti sitruksinen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin voimakas ja makuaan mausteisempi. Inkivääri dominoi kokonaisuutta ja makeutta siinä on odotettua vähemmän.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on ainakin keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen, öljymäinen sekä suun pintoja lämmittävä. Runko on väriltään portviinimäinen ja samea sekä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Robinsons Brewery on perustettu vuonna 1838. Oluen tuotanto alkoi Williamin pojan Fredericin toimesta, joka myi olutta omien asiakkaidensa lisäksi myös muille majataloille. Panimo on edelleen sukunsa hallussa ja pian lähes 200-vuotias tarina jatkaa kehittymistään. Old Tom with Ginger on yksi sen pääoluista ja se tunnettiin aiemmin nimellä Ginger Tom. Inkiväärioluiden ystäville se on ehdoton valinta, mutta perinteisempiä makuja arvostavalle se on vain yksinkertaisesti liian erikoinen ja mausteiden sävyttämä kokonaisuus.

Arvio: 57/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti