18.10.2019

Laitilan Agricola Suomi 100 V Juhlaolut

Agricola Suomi 100 V Juhlaolut

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Kantavierre: 17,3 °P
Katkeroaineet: 20,0 EBU
Väri: 42,0 EBC

Maltaat: Barley Malt, Pale Ale, Melano Light, Biscuit
Humalat: East Kent Goldings, Northern Brewer

Maku: Oluen makua on mahdollista luonnehtia mallaskeksimäiseksi, kuivahedelmäiseksi, yrttiseksi, makean karamelliseksi, hiivaiseksi sekä hennon turpeiseksi.

Tuoksu: Aromiltaan olut on makea, hedelmäinen ja maltainen.


Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumansa puolesta olut on täyteläinen, voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Oluen runko on punertavanruskea ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka tiivis ja samettinen.

Loppukommentit:

"Laitilan Agricola Belgian Ale on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Mikael Agricola -seuran kunnianosoitus Suomen uskonpuhdistajalle ja kirjakielen isälle, Mikael Agricolalle. Vuosi 2017 on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja samalla myös globaali Reformaation 500-vuotismerkkivuosi. 31.10.1517 Martti Luther naulasi 95 teesiään Wittenbergin linnankirkon oveen. Agricola tutustui olueeseen oppi-isänsä Lutherin pöydässä. Lutherin vaimo Katharina von Bora piti eri puolilta Eurooppaa saapuneille teologianopiskelijoille majataloa, jossa vieraillessaan myös Agricola pääsi maistamaan oppi-isänsä vaimon panemaa olutta. Agricolan on juhlavuoden kunniaksi aika saada mainetta oluen ystävänä, sillä mainitseehan hän suomalaisia jumalia luetellessaan myös oluen jumalan. Agricola kertoo suomalaisten aikoinaan viettäneen olutpitoja, joissa ”juotin Ukon vacka, siellä juopui ucko sekä acka”. - Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Arvio: 75/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti