28.4.2016

Appenzeller Leermond Bier

Appenzeller Leermond Bier

Panimo: Brauerei Locher AG
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Vähäalkoholinen olut
Alkoholi: 0,0 %

Tarjoilulämpötila: 4-5°C

Maku: Leermond Bier on hyvin makea ja runsaan maltainen. Maultaan se on lisäksi hieman jyvämäinen sekä aromikkaan humalainen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on sangen maltainen. Sen aromi on melko leipäinen ja jyvämäinen sekä hivenen ruohoinen ja sitruksinen. Myös hentoa heinämäisyyttä siinä saattaa esiintyä.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on erittäin kevyt ja suutuntumaltaan hieman vetinen sekä kevyesti hiilihappoinen. Väriltään se on kullankeltainen ja sitä koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Blogissani olen päättänyt esitellä myös muutamia alkoholittomia oluita ja tässä yksi niistä. Tämä siitä syystä, että kaikki eivät käytä alkoholia ja haluavat nauttia siitä huolimatta oluen hienosta mausta. Lisäksi alkoholittomien oluiden suosio on jatkuvassa kasvussa.

Leermond Bier on paras koskaan maistamani alkoholiton olut. Vaikka siinä ei ole lainkaan alkoholia, sen maku on silti todella hyvä. Se on valmistettu käyttämällä kolmea eri mallaslajia ja kahta eri humalaa. Sen runsaan maltaista makua on parannettu säilyttämällä sitä pitkiä aikoja matalassa lämpötilassa. Lisäksi sitä valmistetaan ainoastaan täydenkuun aikaan muutamia kertoja vuodessa.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti