18.4.2016

Fohrenburger Weizen

Fohrenburger Weizen

Panimo: Brauerei Fohrenburg GmbH & Co KG
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Kantavierre: 12,5 °P

Maku: Olut on maultaan trooppisen hedelmäinen (lähinnä banaaninen), hyvin mausteinen sekä hiivamainen. Siinä maistuu lisäksi vehnäinen ja pehmeän maltainen aromi. Myös humalointia löytyy, mutta se on hyvin mietoa.

Tuoksu: Aromiltaan se on hyvin voimakas ja runsas. Siinä tuoksuu neilikkainen mausteisuus, raikas sitruksisuus sekä trooppinen hedelmäisyys. Lisäksi siinä esiintyy hiivaisia nyansseja.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sillä on keskihiilihappoinen ja hieman öljyinen suutuntuma. Väriltään se on ruskeankeltainen ja sen runkoa päällystää vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Fohrenburger Weizen on melko toimiva ja kohtalainen vehnäolut. Sen makumaailma on runsas ja monipuolinen, mutta humalointi oli lähes mitäänsanomatonta ja maku yksinkertaisesti liian mausteinen ja hiivainen. Sen suuntuntuma oli miellyttävä ja koostumus sopivan täyteläinen. Se oli juotava olut, mutta kokonaisuutta tarkasteltaessa se sijoittuu vain hieman keskiverto olutta ylemmälle tasolle.

Arvio: 57/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti