3.5.2016

Founders Curmudgeon Old Ale

Founders Curmudgeon Old Ale

Panimo: Founders Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Old Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,8 %

IBU-arvo: 50

Maku: Maultaan olut on runsaan maltainen, tumman hedelmäinen sekä makean toffeinen ja karamellimainen. Sen aromi on lisäksi hieman tamminen ja kevyesti sitrusmainen sekä melassinen. Makua voisi kuvailla lisäksi hivenen fariinisokerimaiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makea ja tamminen. Aromiltaan se on hivenen sitruksinen, pehmeän maltainen sekä hyvin toffeinen ja karamellimainen. Tuoksussa esiintyy lisäksi kevyttä vaniljaisuutta sekä melassisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä täyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä suunpintoja peittävä suutuntuma. Väriltään se on punaruskea ja sen runkoa päällystää melko niukka ja vaalea vaahtokukka.

Loppukommentit: Curmudgeon Old Ale on tammitynnyreissä kypsennetty barley wineä muistuttuva olut. Sillä on monipuolinen ja vahva-arominen maku, jossa esiintyy lisäksi voimakas alkoholin aromi. Sen hyvin täyteläinen suutuntuma tekee siitä erittäin miellyttävän juotavan. Se on hyvin valmistettu olut, joka kaikesta huolimatta oli omaan makuuni hieman erikoinen ja siksi annan sille "vain" 75 pistettä.

Arvio: 75/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti