15.5.2016

Hartwall Classic 1836 Brown Ale

Hartwall Classic 1836 Brown Ale

Panimo: Oy Hartwall Ab
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Brown Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 15,4 °P
Katkeroaineet: 10,7 EBU
Väri: 91,9 EBC

Erityistietoa: Olut on valmistettu Liettuassa Kalnapilisin toimesta ja sen valmistuksessa on käytetty 4 eri mallasta.

Maku: Oluen maku on makean karamellinen, kevyesti paahdetun maltainen sekä kuivahedelmäinen. Siinä maistuu lisäksi pähkinäinen, leipäinen ja hieman neilikkainen aromi sekä se on hennosti suklainen. Humalointi on keskiasteista ja erottuu mausta.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on yrttinen ja mausteinen, makean karamellinen ja siirappinen sekä paahdetun maltainen. Sen aromi on lisäksi hieman rusinainen ja melko runsas.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on hivenen metallinen ja kevyesti hiilihappoinen suutuntuma. Rungoltaan se on punaruskea ja vaahtokukaltaan hieman kermainen ja sopivan tuuhea.

Loppukommentit: 1836 Brown Ale oli kovista odotuksista huolimatta vain keskiverto olut. Sen hieman teollinen maku ja metallinen suutuntuma laskivat pisteitä huomattavasti. Myös mausteisuutta siinä olisi voinut olla vähemmän, varsinkin kun kyseessä on neilikan peittävä aromi. Makeutta ja maltaisuutta siitä löytyi mukavasti, joten kokonaisuus oli kohtalainen. 1836 sarjan seuraavilta oluilta toivoisin tasonnostoa ja niitä odotellessa kohti seuraavia makuelämyksiä...

Arvio: 59/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti