19.9.2016

Nøgne Ø India Pale Ale

Nøgne Ø India Pale Ale

Panimo: Nøgne Ø (Hansa Borg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Kantavierre: 17,8 °P
Katkeroaineet: 73,6 EBU
Väri: 21,4 EBC

Tarjoilulämpötila: 10 °C

Maku: Nøgne Ø IPA on voimakkaasti humaloitu olut, jolla on pitkäkestoinen ja katkera jälkimaku. Siinä maistuu trooppisen hedelmäinen ja greippisen sitruksinen aromi sekä havumaisuus. Se on lisäksi melko makea (karamellinen/hunajainen) sekä hivenen hiivamainen.


Tuoksu: Oluen tuoksu vastaa hyvin pitkälti sen makua, ollen samalla todella raikas ja miellyttävä. Siinä runsas humalan käyttö yhdistettynä makeaan maltaisuutteen takaavat sille viehättävän lopputuloksen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä liukkaan öljymäinen. Sen meripihkan väristä ja sameaa runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Nøgne Ø on loistava panimo, jolta harvoin tulee huonoja oluita. Nyt esittelyssä oleva versio ei tehnyt poikkeusta ja sitä voikin mainostaa erinomaiseksi IPA:ksi. Siitä löytävät sen tyylilajille tunnusomaiset piirteet ja kun kokonaisuus toimii vielä näin hienosti niin ei sille voi muuta kuin antaa kiitosta. Voin suositella sitä lämpimästi ja uskon, että suurin osa olutharrastajista siihen jossain vaiheessa harrastustaan törmäävät.

Arvio: 88/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti