26.9.2016

Olvi Xmas IPA "Hohoho from Iisalmi"

Olvi Xmas IPA

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11 °P
Katkeroaineet: 45 EBU
Väri: 45 EBC

Humalat: Opal, Kazbek, Comet

Tarjoilulämpötila: 10-14 °C

Maku: Xmas IPA:n alkuun makean karamellinen ja trooppisen hedelmäinen aromi vaihtuu loppua kohden pitkäkestoiseen ja ruohomaisen katkeraan jälkimakuun. Siinä on havaittavissa lisäksi raikkaan greippimäistä ja yrttisen mausteista aromikkuutta.

Tuoksu: Oluen aromi on makuaan miedompi ja makeampi ja sitä hallitseekin makean karamellinen ja trooppisen hedelmäinen kokonaisuus. Hirvittävän paljoa muuta sen aromista ei irtoa, mutta kevyen yrttinen mausteisuus nostaa päätään oluen lämmetessä.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen suutuntuma. Väriltään se on meripihkamainen ja kirkas sekä vaahtokukaltaan vaalea ja sopivan kuohkea.

Loppukommentit: Olvin kolmesta IPA tuoteperheen jäsenestä Xmas IPA on mielestäni parhain. Se on aromiltaan selkein ja ainakin omaan makuuni mielenkiintoisin. Sen juomisessa on äärimmäisen tärkeää kiinnittää huomiota sen tarjoilulämpötilaan. Aloitan maistelun tarkoituksella 8 °C lämpötilasta, jonka jälkeen annoin sen nousta toivottuun 10-14 asteeseen. Ero oli merkittävä. Oluen aromi muuttui selkeästi kirpeästä ja hieman pistävästä mausta enemmän makeaksi ja pehmeäksi. Uskon tälle tuotteelle olevan kysyntää ja ymmärrän hyvin sen tarkoitusperän. Kokonaisuutena se on onnistunut IPA, jota voisin juoda vielä myöhemminkin uudestaan.

Erityiskiitokset Olville tästä sekä aiemmin lähetetystä Black IPA:sta.

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti