10.4.2017

Aldaris Porteris

Aldaris Porteris

Panimo: Aldaris (Carlsberg)
Alkuperämaa: Latvia

Tyyli: Baltic Porter
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 6,8 %

Kantavierre: 17,3 °P
Katkeroaineet: 22,8 EBU
Väri: 154 EBC

Maku: Aldaris Porteris on paahtomaltainen, makean toffeinen ja hieman alkoholin makuinen olut. Sen humalointi on melko kevyttä, jälkimaku kuiva ja katkera sekä kokonaisuus muilta osin suklainen, tumma hedelmäinen sekä mausteinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Se on ennen kaikkea paahteinen ja kahvimainen, mutta myös erittäin makea.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä kermamainen. Oluen runko on musta ja läpinäkymätön sekä vaahtokukka sopivan tuuhea ja öljymäinen.

Loppukommentit: Suomessa Aldaris Porterista voi pitää eräänlaisena klassikko portterina. Sitä on myyty tasaisesti Alkon myymälöissä vuosikausia ja sen suosio ei näytä laskevan edes lukuisien muiden kilpailevien tuotteiden markkinoille tulon johdosta. Se on ehdottomasti käypä baltic porter- tyylinen olut, joka tunnetaan hyvin sen tasapaksusta laadusta. Se ei lukeudu aivan omien suosikkioluideni joukkoon, mutta on kaiken kaikkiaan varsin onnistunut luomus.

Arvio: 74/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti