11.4.2017

Struise Pannepot (2015)

Struise Pannepot (2015)

Panimo: De Struise Brouwers
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Maku: Struise Pannepot on todella maukas, runsasarominen ja katkera olut. Sen aromi on ensinnäkin paahtomaltainen ja makea (karamellinen ja fariinisokerinen), mutta samalla myös tumma hedelmäinen ja suklainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan hiivamaisempi ja mausteisempi sekä samalla kuivahedelmäisempi. Muilta osin se vastaa hyvin pitkälti makuaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja sen suutuntuma matalahiilihappoinen sekä kermamainen. Sen tummaa ja valoa läpäisemätöntä runkoa päällystää beigenvärinen ja öljymäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Struise Pannepot on varmasti yksiä tunnetuimpia belgialaisoluita. Siitä on olemassa "tavallisia", Reserva ja Gran Reserva- versioita. Se on olut, jota kypsytetään valmistuksena jälkeen muun muassa Bourbon ja Calvados- tynnyreissä. Tällä kertaa nauttimani 2015 vuoden versio oli jo erinomainen olut, mutta täytyy muistaa, että sen maku vain paranee kypsyessään. Esimerkiksi viime vuonna juomani 2012 versio oli vielä asteen verran parempi. Joka tapauksessa kyseessä on täydellinen olut, joka kuuluu ehdottomasti omien suosikkieni joukkoon.

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti