13.3.2016

Elav Sick & Tired

Elav Sick & Tired

Panimo: Birrificio Indipendente Elav
Alkuperämaa: Italia

Tyyli: Scotch Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Maltaat: Pale, Crystal, Light Munich, Peated, Dark Munich, Dark Crystal, Melano
Humalat: Palisade

Erityispiirre: Oluen valmistuksessa on käytetty 7 eri mallaslajia.

Maku: Sick & Tired on kevyesti makean karamellimaltainen sekä sitruksinen (lähinnä greippimäinen). Makeutta ja hedelmällisyyttä makuun tuovat banaanin ja taatelin aromit. Lisäksi olut on melko katkera ja humalainen.


Tuoksu: Tuoksu on hivenen savuinen ja sitruksinen. Siinä on mukana maltaiden makeutta (toffeeta ja karamellia) sekä hedelmien aromeita (omenaa ja banaania).

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sillä on öljyinen ja keskihiilihappoinen suutuntuma. Väriltään se on rubiinin punainen ja sillä on niukka, pinkki vaahtokukka. Sille tyypillistä on, että lasin pohjalle kertyy hieman hiivaa.

Loppukommentit: Tämä olut oli todella positiivinen yllätys. Sitä kannatta kokeilla. Siinä oli sopiva seikoitus makeutta ja kirpeyttä sekä kokonaisuutena se oli erittäin miellyttävä ja nautinnollinen.

Yleisesti ottaen pidän erittäin paljon italialaisista oluista. Italia tunnetaan todella hyvänä viinimaana ja siksi monet heidän upeista oluistaan jäävät täysin paitsioon. Heillä on useita hyviä pienpanimoita joiden tuotteita kannattaa testailla rohkeasti. Viva l'Italia!

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti