18.3.2016

La Trappe Bockbier

La Trappe Bockbier

Panimo: De Koningshoeven
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Dunkler Bock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Katkerot: 38 EBU

Maltaat: Pale, Caramel, Münich, Roasted Malt

Tarjoilulämpötila: 10-14 °C

Erityispiirre: Tavallisen käymisen jälkeen olut jatkaa kypsymistään vielä pullossa. Se on lisäksi maailman ainoa trappisti bock- tyylinen olut.

Maku: Bockbier on maultaan kevyesti makean karamellimainen ja siirappinen, tumman hedelmäinen sekä paahtuneen maltainen. Se on myös mausteinen ja sopivasti humaloitu.

Tuoksu: Tuoksultaan se on tumman hedelmäinen, rouhean pähkinäinen, hieman kirsikkainen sekä makean karamellimaltainen. Lisäksi sen aromi on hennosti belgihiivaisen mausteinen ja fariinisokerimainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä ja suodattamattomalla oluella on keskihiilihappoinen ja öljymäinen suutuntuma. Ulkonäöltään se on hieman samea ja väriltään punamusta. Lisäksi sitä koristaa pinkki ja tuuhean kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: La Trappe Bockbier on nautinnollinen tumma olut, jossa on mukavasti makua ja aromia. Suomessa tätä olutta myydään lähinnä Joulun aikaan, mutta sitä voi ostaa esimerkiksi Virosta ympäri vuoden. Se kuuluu ehdottomasti panimonsa parhaisiin tuotoksiin. Vuosien saatossa olen päässyt nauttimaan seitsemää heidän yhdeksästä eri oluestaan. Suosittelen kokeilemaan.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti