21.3.2016

Tanker Küte Peale

Tanker Küte Peale

Panimo: Tanker Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,66 %

IBU-arvo: 60

Maku: Oluen maku on hyvin vivahteikas ja monipuolinen. Se on ensinnäkin kevyesti humaloitu ja siinä maistuvat ruohoinen, sitruksinen ja kukkainen aromi. Toiseksi se on aavistuksen hedelmäinen ja siinä esiintyy maltaisuutta sekä hyvin hentoa hiivamaisuutta.

Tuoksu: Tuoksua voisi kuvailla kesäisen raikkaaksi. Aromiltaan se on sopivan maltainen, makean karamellimainen, yrttisesti humaloitu sekä hieman sitruksinen ja ruohomainen.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja hyvin tasapainoinen sekä sillä on kevyesti hiilihappoinen ja kuiva suutuntuma. Raparperin väristä runkoa koristaa vaalea, kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tämä IPA on tyylilajilleen uskollinen, mutta antaa hieman toivomisen varaa. Se on miellyttävä, kevyt ja helposti lähestyttävä, mutta silti siitä puuttuu se jokin. Olisiko vielä voimakkaampi humalointi tehnyt tehtävänsä, vaikea sanoa. Se on kuitenkin kelpo olut ja ansaitsee asemansa genrensä parempien tuotosten joukossa. Lisäksi pisteet hauskasta alkoholipitoisuudesta...

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti