31.3.2016

Gösser Märzen

Gösser Märzen

Panimo: Gösser Brauerei
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Märzen (Oktoberfest)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Kantavierre: 11,9 °P

Maku: Maku on hennosti yrttimäinen, makean karamellimainen ja pehmeän maltainen. Se on lisäksi hyvin vahvasti jyvämäinen ja leipäinen. Jälkimaku on puolestaan lyhytkestoinen ja miedosti katkera.

Tuoksu: Tuoksu on tuhdisti maltainen ja ruohomainen. Siinä tuoreen kukkamaiset sävyt yhdistyvät hyvin jyvämäiseen ja hunajaisen makeaan aromiin.

Ulkonäkö ja koostumus: Väriltään olut on kirkkaankeltainen ja sitä koristaa runsas, pitsimäinen vaahtokukka. Se on keskitäyteläinen ja sillä on vetinen ja keskihiilihappoinen suutuntuma.

Loppukommentit: Gösser Märzen on hieman keskivertoa parempi itävaltalais olut. Se kuuluu osaksi Gösser Brauerein 12 tuotteen valikoimaa. Panimo on yksiä Itävallan vanhimpia (perustettu jo vuonna 1860), suurimpia ja parhaiten tunnettuja. Oluenvalmistuskulttuuria heiltä siis löytyy jo hyvin kaukaa. Tämä olut edustaa mallikkaasti heidän valitsemaansa tyylisuuntaa ja onkin yksiä maansa suosituimpia perusoluita. Myös heidän sloganinsa on hyvin vaatimaton "Gut. Besser. Gösser." eli suomeksi hyvä, parempi, Gösser. Jos haluaa tutustua paremmin perinteisiin itävaltalais oluisiin, tästä on hyvä aloittaa.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti