16.3.2016

Põhjala Mutant Disco White IPA

Põhjala Mutant Disco

Panimo: Põhjala Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,8 %

IBU-arvo: 55

Maltaat: Pale Malt, Wheat Malt, Cara Pale
Humalat: Magnum, Columbus, Citra ja Motueka

Erityispiirre: Oluen valmistuksessa on käytetty tuoretta sitruunankuorta sekä sitä on kypsytetty tammilastujen seassa joita on uitettu agaave-nektarissa ja tequilassa.

Maku: Maku on trooppisen hedelmäinen, karamellimaltainen sekä raikkaan sitruksinen. Se myös hivenen tequilamainen ja erittäin voimakkaasti humaloitu sekä katkera.

Tuoksu: Aromiltaan se on tuhdisti humaloitu, kirpeän sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, tamminen, havumainen sekä mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sen suutuntuma on pirteän hiilihappoinen sekä suunpintoja peittävä. Oranssinkeltaista väriä täydentää valkoinen, hento vaahtokukka.

Loppukommentit: Mutant Disco on yksiä parhaita India Pale Aleja, joita olen koskaan juonut. Se on todellinen nautinto, jota on saatava lisää. Ensimmäisen kerran pääsin nauttimaan tätä olutta eräässä Tallinnassa sijaitsevassa olutkaupassa, jossa myyjä tarjosi sitä minulle ilmaiseksi. Hän tuli luokseni ja kertoi, että tämä kyseinen olut oli yksiä hänen omia suosikkejaan. Tästä arviosta ja ammattitaidosta kiitokset kuuluvat hänelle. Põhjalalle pisteet (jälleen kerran) hienosta etiketistä upean oluen lisäksi.

Arvio: 94/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti