26.3.2016

Mohren Spezial

Mohren Spezial

Panimo: Mohrenbrauerei Vertriebs KG
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Märzen
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 12,7 °P

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Maku: Aluksi Mohren Spezial tarjoaa kevyesti makean suutuntuman joka vaihtuu loppua kohden lyhytkestoiseen katkeraan jälkimakuun. Se on yrttisesti/ruohomaisesti humaloitu, miedosti hunajaisen makea ja karamellimaltainen sekä hennosti hedelmäinen. Myös jyvämäistä aromikkuutta on havaittavissa.



Tuoksu: Tuoksu on hyvin mieto ja pehmeä. Aromiltaan se on makean karamellimaltainen, kevyen sitruksinen sekä siinä on tuoreen hedelmäisiä sävyjä. Yrttimäisen humaloinnin voi kuitenkin erottaa selvimmin.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sillä on keskihiilihappoinen ja hieman lämmittävä suutuntuma. Sen kirkkaan kullankeltaista väritystä päällystää valkoinen, muhkea vaahtokukka.

Loppukommentit: Mohren Spezial on edellä arvioitua Mohren Pfiffiä jonkin verran täyteläisempi ja maukkaampi ja siten selkästi nautinnollisempi. Molemmat ovat tyyliltään Märzeneitä tai Oktoberfest- tyylisiä oluita ja ovat siitä syystä täysin vertailukelpoisia. Tämä olut edustaa Mohrenbrauerein keskivertolaatua ja jos hyllystä löytyisi muitakin heidän panimonsa tuotteita, tämä ei olisi se olut jota ensimmäisenä suosittelisin. Myöhemmin esittelen teille muutaman Mohrenbrauerein panimon huipputuotteen, joita puolestaan kannattaa ehdottomasti nautiskella.

Arvio: 56/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti