28.6.2021

Borg Brugghús Giljagaur Nr.14 (2015)

Giljagaur Nr.14

Panimo: Borg Brugghús
Alkuperämaa: Islanti

Tyyli: Barley Wine
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

IBU-arvo: 45

Maku: Giljagaur Nr. 14 on karamellin ja marmeladin makuinen, kuivahedelmäinen, alkoholinen, kukkainen, yrttinen sekä hieman sitruksinen islantilaisolut.

Tuoksu: Oluen tuoksu, aivan kuten makukin, on makea, hedelmäinen sekä maltaan ja alkoholinen sävyttämä.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Olut on lisäksi tummanpunainen ja samea sekä sillä paksu ja samettinen vaahtokukka.

 

Loppukommentit: Giljagaur tai Gully Gawk on olut, joka on saanut nimensä joulupukkia muistuttavan islantilaisen jouluhahmon mukaan (alla panimon virallinen tarina nimen takaa). Se on kolmesta eri hiivasta sekä slovenialaisista ja amerikkalaisista humalalajikkeista voimansa saava barley wine -tyyppinen pintahiivaolut. Olut on kuivahumaloitu ja alkoholipitoisuudeltaan (olueksi) erittäin vahva.

"Giljagaur, or Gully Gawk, is named after one of the 13 Icelandic Yule Lads who bear little resemblance to Santa Claus. The Yule Lads are the sons of Grýla and Leppalúði, two of the most hideous ogres known to man, and their original role was to strike fear in the hearts of children".

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti