25.6.2021

Põhjala Cellar Series - Pime Öö PX

Pime Öö PX

Panimo: Põhjala Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 13,9 %

Kantavierre: 35 °P
IBU-arvo: 60

Maltaat: Pale malt, Munich malt, Special B, Crystal 300, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Chocolate malt, Chocolate Rye, Oats

Humalat: Magnum, Northern Brewer

Tarjoilulämpötila: 12-16 °C

Maku: Pime Öö PX on sherryn sävyjä täynnä oleva imperial stout. Oluen maku on myös paahtomaltainen, kirsikkainen, tummasuklainen, tummahedelmäinen, tamminen sekä karamellinen. Vaikka oluen jälkimaku on tumma ja voimakas, niin sen juotavuus / nautinnolli-suus ovat huippuluokkaa.

Tuoksu: Jos oluen tuoksua pitäisi kuvailla vaan muutamalla termillä, niin sanoisin että se on hyvin vahva ja aromaattinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on erittäin täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä lähes kermamainen. Oluella on lisäksi musta ja valoa läpäisemätön runko sekä ruskea ja kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Pime Öö PX on Pedro Ximenex sherrytynnyrikypsytetty versio Põhjalan Pime Öö oluesta. Se on samalla yksi Põhjalan Cellar Series -sarjan oluista, joita on valmistettu vain rajallinen erä. Olut on suorastaan erinomainen ja sopii erityisesti sherryn mausta pitäville oluenystäville.

Arvio: 87/100




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti