7.10.2020

Lapin Panimo Hippu

Hippu Golden Pilsner

Panimo: Lapin Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Pilsner
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,3 %

IBU-arvo: 35

Maku: Hippu on perusmaultaan makean maltainen, viljainen, hedelmäinen, ruohoinen, yrttinen sekä hennon sitruksinen pohjahiivaolut. Lisäksi oluessa maistuvat keitetyn vihannekset.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on melko raikas sekä makunsa kaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumansa puolesta olut on varsin kevyt, keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Lisäksi oluen ulkoasu on kellertävä ja samea sekä sen pintaa koristava vaahtokukka ilmava ja samettinen.

Loppukommentit: Hippu on suodattamaton ja saksalaisen oluen puhtauslain (Reinheitsgebot) mukaisesti valmistettu pilsner -tyylinen pohjahiivaolut. Olut on menestynyt varsin hyvin markkinoilla ja se on ollut myös Suomen Paras Olut 2019 kilpailun finalisti.

"Kultakuumeen ajamana kohti tuntematonta. Edessä loputtomat Lapin erämaat. Köyhän miehen ikuinen unelma. Rikastua karskina kullankaivajana Lapin laajoilla kultamailla. Palava halu löytää se suurin, kaunein ja upein hippu. Lapista löydetyt kultahiput ovat erittäin haluttuja ja huomattavasti arvokkaampia tavanomaiseen kultaan verrattuna".

"The rivers Ivalojoki and Lemmenjoki in Finnish Lapland are familiar for gold diggers as of 1868. Gold found there is the purest gold found in nature. Gold diggers were looking for larger pieces of gold - called "kultahippu". Lapland Brewery has brewed in 2017 its own gold in the bottle - Kultahippu pils beer".

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti