Gregorius Trappistenbier
Panimo: Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei
Alkuperämaa: Itävalta
Tyyli: Abt/Quadrupel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %
Kantavierre: 22.5 °P
Katkeroaineet: 30,3 EBU
Väri: 120,0 EBC
Maku: Gregorius on mallaskeksin makuinen luostariolut, jonka muutoin makeaa ja mausteista makua on mahdollista kuvailla myös hedelmätorttuimaiseksi, kuivahedelmäiseksi sekä hiivaiseksi.
Tuoksu: Tuoksultansa olut on ennen kaikkea makea, maltainen sekä hedelmäinen.
Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuman koin täyteläiseksi, matalahiilihappoiseksi sekä öljymäiseksi. Ulkoasultaan olut oli mahonginruskea ja samea sekä sen runkoa koristava vaahtokukka varsin hento ja pitsimäinen.
Loppukommentit: Gregorius on esimerkki erinomaisesta itävaltalaisesta oluesta. Kun tähän vielä lisätään seikka, että kyseessä on aito Trappist-olut, en tiedä voiko ostopäätös olla enää helpompi.
Arvio: 84/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti