7.5.2021

Cantillon Rosé de Gambrinus

Rosé de Gambrinus

Panimo: Cantillon
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Lambic (Fruit)
Käymistapa: Spontaanikäymisolut
Alkoholi: 5,0 %

IBU-arvo: 25

Tarjoilulämpötila: 12 °C

Maku: Oluen hieman kellarimaista makua kuvailisin happamaksi, vadelmaiseksi ja marjaisaksi.

Tuoksu: Raikkautta oluesta löytyy mukavasti niin tuoksun kuin maunkin osalta.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan tämä tasapainoinen ja hienostunut olut on keskitäyteläinen, voimakas hiilihappoinen sekä todella kuiva. Oluen runko on punertava ja samea sekä sillä on kuohkea ja paksu vaahtokukka.

Loppukommentit: Rosé de Gambrinus on suorastaan erinomainen lambic. Se on valmistettu sekoittamalla eri lambiceita ja vadelmia keskenään. Yhteen litraan olutta on käytetty peräti 200 grammaa vadelmia. Ei siis ole ihme, että tämä olut on niittänyt mainetta maailmalla ja ansainnut paikkansa esimerkiksi Ratebeer TOP 50 -listalla omassa tyylilajissaan.

"The raspberries are from Serbia and the fruit is blended with lambic that is on average 20 months old, the proportion being 200 g of fruit per litre of beer. Since raspberries are delicate it is necessary to select a lambic that is both mellow and subtle so that it will be a good match for the fruit. After soaking for two to three months, the lambic has extracted the full colours, fragrances and flavours of the raspberries. At that point it is blended with one-year-old lambic, which contributes the sugars necessary for secondary fermentation in the bottle".

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti