24.3.2020

Mustan Virran Pistolekors Porter

Pistolekors Porter

Panimo: Mustan Virran Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 14.8 °P
Katkeroaineet: 17,0 EBU
Väri: 79,2 EBC

Maku: Pistolekors Porterin voimakasta ja hyvin tummaa makua luonnehtisin paahtomaltaiseksi, tummahedelmäiseksi, lakritsimaiseksi, tummasuklaiseksi, karamellimaiseksi, mausteiseksi sekä jonkin verran yrttimäiseksi.

Tuoksu: Tuoksultansa olut oli makuaan kahvimaisempi.



Ulkonäkö ja koostumus: Mitä tulee oluen suutuntumaan, niin se oli täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Oluen runko oli pikimusta ja läpinäkymätön sekä sitä somistava vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Pistolekors Porter saapui myyntiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 osana Alkon käsityöläisoluiden kavalkadia. Ilmeisesti oluen myyntimäärät ja suosio ovat olleet kohdillaan, sillä sitä on edelleen saatavilla monista Alkon myymälöistä sekä nettikaupasta.

"Keskellä 30-vuotisen sodan taistelua vuonna 1626 sääminkilainen sotilas Yrjö Ollinpoika huomasi vihollisen lurjusmaisen sotilaan saaneen tähtäimeensä itse kuningas Kustaa II:sen. Ollinpoika ryntäsi vihollista päin sysäten hänet kumoon pistoolillaan. Tarinan mukaan sotilaiden pistoolit menivät taiston tuoksinassa ristikkäin. Tästä sattumuksesta kerrotaan saadun ajatuksen Pistolekors-nimeen ja sukuvaakunassa kuvattuihin kahteen ristissä olevaan pistooliin. Ollinpoika aateloitiin ja näin sai alkunsa nyt jo sammunut Pistolekorsien aatelissuku, jonka jäsenistä monet toimivat myös Olavinlinnan päällikköinä".

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti