11.9.2020

Sonnisaari Kuula

Kuula

Panimo: Sonnisaari Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 15.9 °P
Katkeroaineet: 78,0 EBU
Väri: 37,6 EBC

Maltaat: Pale, Pils, Wheat, Crystal50, CaraMunich, Crystal300
Humalat: Mosaic, Hallertauer Mittelfrüh, Centennial

Maku: Sonnisaari Kuula on erittäin voimakkaasti humaloitu olut, joka maistuu karamellimaltaiselle, viljaiselle, trooppisen hedelmäiselle (ennen kaikkea mangoiselle), verigreippiselle, sitruunaiselle, kukkaiselle sekä havuiselle.

Tuoksu: Aromiltaan olut on pääsiassa maltainen, hedelmäinen sekä sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumansa puolesta olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Lisäksi oluen runko on kinuskinruskea ja samea sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka muhkea ja samettinen.

Loppukommentit: Sonnisaari Kuula on mielenkiintoinen kokeellinen olut, jonka koko essenssi tiivistyy tiivistyy tähän alla näkyvään ilosanomaan:

"IPL on lyhenne sanoista India Pale LAGER! Eli nyt kun IPAt on jokseenkin hallussa niin vaihdetaan kokeeksi hiivat ja pannaan pöntöllinen tätä. Jos IPA ja IPL tappelisi niin olisi vaikea sanoa kumpi voittaisi. Luultavasti John Holmes. Kuula kolahtaa kalloon kitalaen kautta. IPLimme tykittelee humalan ilosanomaa kauniimmin kuin Jeesus panssarivaunussaan. Lageriksi hedelmäinen, ipliksi viljainen, sekava kuin panijansa ja märkää ku mikä. Kuulalaakeri on englanniksi BALL BEARING :) Tämähän jo itsessään kirvoittaa monenmoista á la-tyylin vitsintynkää mutta ei mennä tällä kertaa sinne, girlfriend".

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti