4.6.2017

Olutpaja Maltaan Haukka

Olutpaja Maltaan Haukka

Panimo: Olutpaja
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Altbier
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Humalat: Hallertau Tradition

Maku: Maltaan Haukka on hieman paahteinen, makean karamellinen ja leipämäisen maltainen olut. Siinä maistuu lisäksi kuivahedelmäinen ja pähkinäinen aromikkuus sekä yrttinen ja kukkamainen humalointi. Jälkimaultaan olut on keskikatkera ja melko pitkäkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makunsa kaltaisesti makea, paahteinen ja hedelmäinen. Siinä esiintyvä humalointi on melko hentoa ja maltaisuus runsasta.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, matalahiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen punertavanruskeaa ja hieman sameaa runkoa koristaa melko niukka ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Maltaan Haukka on kaikin puolinen hyvin valmistettu ja maukas olut. Sen aromi on monipuolinen ja hyvin suunniteltu sekä toteutus onnistunut. Oluena se ei ole liian helppo ja haastaa mukavasti sekä kokeneita että kokemattomia oluenystäviä. Sen hauska ja elokuvaviitteitä sisältävä nimi tekivät siitä entistäkin mielenkiintoisemman kokonaisuuden, jota suosittelen lämmöllä kokeilemaan.

Arvio: 80/100

2 kommenttia:

 1. Vai sisältääkö oluen nimi sittenkin viittauksen Freukkareiden Pekka Myllykosken (RIP) 1990-luvulla luotsaamaan Maltaan Haukat -bändiin? Mene ja tiedä.

  Tiukan asiallinen olutblogi, muuten. Hyvässä mielessä. Keep up the good work. Backlogia riittää näemmä muillakin. :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mielenkiintoinen pointti. Itselleni vain automaattisesti päähän muodostui tuo vuoden 1941 "Maltan Haukat" elokuva. Lisäksi kiitos hienosta palautteesta :)

  Blogia voisin kirjoittaa niin monella eri tyylillä, mutta tällä tavalla olen päättänyt edetä. Backlogin pituutta en uskalla edes sanoa kun naurattaa niin pirusti.

  PS. Samat sanat myös omasta blogistasi, se on erittäin hyvä. Itse olen miettinyt useasti tuota englanninkielelle vaihtamista, sillä n. 25 % lukijoistani on ulkomaalaisia ja vieläpä todella monesta eri maasta...

  VastaaPoista