22.6.2017

Tanker Ketser

Tanker Ketser

Panimo: Tanker
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Sour/Wild Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 15,2 °P
Katkeroaineet: 8 EBU
Väri: 47,4 EBC

Maltaat: Pale, Pilsner, Münich, Caramel, Belgian

Maku: Tanker Ketser on hapan, kirpeä ja miedosti humaloitu olut. Siinä maistuu marjainen, herukkainen ja hedelmäinen aromikkuus sekä kevyesti sitruksinen ja keksimäinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan hieman makeampi, mutta muilta osin käytännössä täysin vastaava.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen keskitäyteläistä koostumusta tukee keskihiilihappoinen sekä öljymäinen suutuntuma. Ilmeeltään olut on punertavanruskea ja samea sekä sen runkoa päällystävä vaahtokukka niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Ketser on vuonna 2015 tuotantonsa aloittaneen eestiläisen käsityöläispanimon valmistama hapan ale. Se on olut, jonka valmistuksessa on leikitelty villihiivalla ja erilaisilla bakteereilla (Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus). Sitä voi hyvillä mielen kutsua marjaolueksi vaikka sen valmistus poikkeaakin hieman esimerkiksi Lambic-tyylistä oluista. Se ei ollut yhtään hullumpi kyhäelmä, jonka pystyi nauttimaan mielellään loppuun asti. Suosikki marjaoluideni (tai hapan alejen) joukkoon siitä ei aivan ollut, mutta mielenkiintoisen makuelämyksen se juojalleen varmasti tarjoaa...

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti