4.8.2020

Weihenstephaner Kristallweizenbock

Kristallweizenbock

Panimo: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Kristallweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Kantavierre: 16.9 °P
Katkeroaineet: 21,5 EBU
Väri: 7,8 EBC

Tarjoilulämpötila: 7-11 °C

Maku: Kristallweizenbock on makunsa puolesta hieman makea, karamellimaltainen, vehnäinen, banaaninen, hedelmäinen, kukkainen, sitruksinen sekä mausteinen pintahiivaolut.

Tuoksu: Mitä tulee taas oluen tuoksuun, niin se on vehnäinen, hedelmäinen sekä mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Lisäksi oluen runko on kullankeltainen ja kirkas sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka muhkea, paksu ja samettinen.

Loppukommentit: Kristallweizenbock on historiallisen oluen uusi tulkinta/versio. Tämä tyylilajinsa osalta Ratebeerin Top 50 -listalla yltänyt olut on humaloitu Saphir, Opal, Smaragd ja Perle -humalalla.

Arvio: 76/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti