Kristallweizenbock
Panimo: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Alkuperämaa: Saksa
Tyyli: Kristallweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %
Kantavierre: 16.9 °P
Katkeroaineet: 21,5 EBU
Väri: 7,8 EBC
Tarjoilulämpötila: 7-11 °C
Maku: Kristallweizenbock on makunsa puolesta hieman makea, karamellimaltainen, vehnäinen, banaaninen, hedelmäinen, kukkainen, sitruksinen sekä mausteinen pintahiivaolut.
Tuoksu: Mitä tulee taas oluen tuoksuun, niin se on vehnäinen, hedelmäinen sekä mausteinen.
Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Lisäksi oluen runko on kullankeltainen ja kirkas sekä sen pinnalle muodostuva vaahtokukka muhkea, paksu ja samettinen.
Loppukommentit: Kristallweizenbock on historiallisen oluen uusi tulkinta/versio. Tämä tyylilajinsa osalta Ratebeerin Top 50 -listalla yltänyt olut on humaloitu Saphir, Opal, Smaragd ja Perle -humalalla.
Arvio: 76/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti