(Blogisti itse & Kimmo Kyllönen)
Heräsin kylmään ja koleaan kevätaamuun intoa täynnä, sillä vihdoin pääsisin vierailulle Akaalla sijaitsevaan Hopping Brewstersin käsityöläispanimoon. Sain heiltä kutsun muutamia viikkoja aiemmin ja nyt oli aika lunastaa tuo lupaus. Reissasimme panimolle ystäväni Laurin ja panimon myyntiedustajan Rikun kanssa. Siellä meitä vastassa oli panimon perustaja ja pääkeittäjä Kimmo Kyllönen. Vierailun aikana tuli opittua paljon panimon toiminnasta, ideologiasta ja tulevaisuuden suutauksista.
Hopping Brewsters on vuonna 2014 perustettu käsityöläispanimo. Se työllistää
noin kymmenkunta ihmistä ja valmistaa olutta suurin piirtein 25 000
litraa kuukaudessa. Valikoimien suuruus vaihtelee hieman sesonkien ja
kysynnän mukaisesti, mutta portfoliosta löytyy runsaat parikymmentä
erilaista olutta. Itse panimon nimi "Hopping Brewsters" johtaa juurensa sekä ilmailuhistoriaan että innovatiiviseen ja kokeilunhaluiseen tapaan tehdä uusia oluita. Panimon logoa koristaa Brewster Buffalo-taistelulentokone, jota suomalaiset käyttivät menestyksekkäästi talvi- ja jatkosodassa.
Panimon ideologia on hyvin suoraviivainen ja mielenkiintoinen. Se haluaa valmistaa erilaisia ja rohkeita oluita, jotka pysyvät vankasti peruslinjan ulkopuolella. Heidän mukaansa oluen pitää herättää tunteita ja kannustaa juojaansa kokeilemaan ja oppimaan uutta. Tätä väitettä tukee erinomaisesti muun muassa panimon suuri kiinnostus gruitteja eli muinaisoluita kohtaan. Heille on myös tärkeää, että hyviä oluita juotaisiin hyvän ruuan kanssa ja itse olutkulttuuri muuttuisi täysin humalahakuisesta toiminnasta nautiskelun suuntaan.
Hopping Brewsters valmistaa oluitaan amerikkalaisen käsityöläisperinteen mukaisesti. Kaikessa toiminnassa näkyy vahva jenkkiaksentti ja vanhojen perinteiden kunnioittaminen. Monissa heidän oluissaan pääosaa näytettelevät jenkki humalat ja hiivat sekä tietysti puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet. Oluita valmistetaan vain pulloihin ja ne on tarkoitus juoda ennen kaikkea niiden tyylilajeille sopivista laseista. Heille on myös tärkeää kehittää oluita, joissa niiden makumaailma avautuu juojalleen niin sanotusti yksi kerros kerrallaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää panimon Black Tide olutta, jossa hyvin paahteinen ja tumma aromikkuus sekoittuu mielenkiintoisesti greippisen sitruksiseen ja havumaiseen IPA-runkoon.
Seuraavien viiden päivän aikana tulen esittelemään panimon viisi itselleni vielä uutta ja tuntematonta olutta. Niiden joukossa ovat muun muassa panimonsa kaksi uusinta ja pian myyntiin tulevaa uutuusolutta "Thora" ja "Finnjävel".
Erityiskiitokset vierailusta haluan esittää Rikulle ja Kimmolle, mutta myös muulle Hopping Brewstersin väelle.
http://hoppingbrewsters.fi/
Saa myös kegeissä.
VastaaPoistaSaa myös kegeissä.
VastaaPoistaLoistava täsmennys, kiitos :) Tarkoitukseni tuossa olikin lähinnä tuoda esille, että panimo ei valmista oluitaan kauppoihin tölkkiversioina vaan keskittyy niin sanotun pullo-olut kulttuurin tukemiseen.
VastaaPoista