Amager No Rice & Curry
Panimo: Amager Bryghus
Alkuperämaa: Tanska
Tyyli: India Style Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %
Kantavierre: 12,3 °P
Katkeroaineet: 36,4 EBU
Väri: 10 EBC
Maltaat: Pilsner
Humalat: Cascade, Citra, Amarillo
Maku: No Rice & Curry on raikas, keskiasteisesti humaloitu ja yrttisen mausteinen olut. Sen muutoin keksimäisen maltaisessa ja sitrusmaisessa maussa esiintyy myös kukkamaisia sävyjä sekä hedelmäisyyttä.
Tuoksu: Oluen hyvin vahva ja pirteä tuoksu on aromiltaan etupäässä mausteinen, maltainen sekä sitruksinen.
Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Sen runko on kellertävä ja samea sekä sitä somistava vaahtokukka kuohkea ja samettinen.
Loppukommentit: No Rice & Curry on tanskalaisen Amager Bryghusin valmistama India Style Lager- tyylinen pohjahiivaolut. Sen erikoiseen nimeen liittyy hauska tarina, jonka voitte lukea alta. Omaan makuuni tämä jännä olut soveltui varsin hyvin ja tarjoaa juojalleen riittävästi haastetta. Jos sitä jostain löydätte, maistakaa ihmeessä.
"Didrik Crappe was a
Copenhagen lad who set sail to Tranquebar in the early 19th Century to
establish a herring meal factory in this exotic Danish colony. He
suffered terribly from indigestion because of his mother’s home cooking,
esp. her extremely spicy chicken curries that he was forced to eat
several times a week. Some historians maintain that the whole business
of founding a herring meal factory was just an excuse to get away from
his mother’s pots and pans. There is a legend saying that Didrik posted
himself in the bow of the clipper carrying him away from his beloved
hometown, and exclaimed "No more rice and curry for this fair Dane!" But
the story has a happy end. Thanks to the fine lager brewed locally in
Tranquebar, Didrik’s indigestion was cured, and in fact he soon
established his own brewery out there, creating a beer so tasty that
rumors of it flew all the way back to Denmark. Perhaps the herring meal
was the secret ingredient that distinguished Didrik’s brew from all
others. Anyhow, soon clippers carrying nothing but barrels of his
product were leaving Tranquebar for Copenhagen every day of the week.
Thus the Indian Pale Lager was born".
Arvio: 82/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti