11.1.2018

Amager No Rice & Curry

Amager No Rice & Curry

Panimo: Amager Bryghus
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: India Style Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,3 °P
Katkeroaineet: 36,4 EBU
Väri: 10 EBC

Maltaat: Pilsner
Humalat: Cascade, Citra, Amarillo

Maku: No Rice & Curry on raikas, keskiasteisesti humaloitu ja yrttisen mausteinen olut. Sen muutoin keksimäisen maltaisessa ja sitrusmaisessa maussa esiintyy myös kukkamaisia sävyjä sekä hedelmäisyyttä.


Tuoksu: Oluen hyvin vahva ja pirteä tuoksu on aromiltaan etupäässä mausteinen, maltainen sekä sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Sen runko on kellertävä ja samea sekä sitä somistava vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: No Rice & Curry on tanskalaisen Amager Bryghusin valmistama India Style Lager- tyylinen pohjahiivaolut. Sen erikoiseen nimeen liittyy hauska tarina, jonka voitte lukea alta. Omaan makuuni tämä jännä olut soveltui varsin hyvin ja tarjoaa juojalleen riittävästi haastetta. Jos sitä jostain löydätte, maistakaa ihmeessä.

"Didrik Crappe was a Copenhagen lad who set sail to Tranquebar in the early 19th Century to establish a herring meal factory in this exotic Danish colony. He suffered terribly from indigestion because of his mother’s home cooking, esp. her extremely spicy chicken curries that he was forced to eat several times a week. Some historians maintain that the whole business of founding a herring meal factory was just an excuse to get away from his mother’s pots and pans. There is a legend saying that Didrik posted himself in the bow of the clipper carrying him away from his beloved hometown, and exclaimed "No more rice and curry for this fair Dane!" But the story has a happy end. Thanks to the fine lager brewed locally in Tranquebar, Didrik’s indigestion was cured, and in fact he soon established his own brewery out there, creating a beer so tasty that rumors of it flew all the way back to Denmark. Perhaps the herring meal was the secret ingredient that distinguished Didrik’s brew from all others. Anyhow, soon clippers carrying nothing but barrels of his product were leaving Tranquebar for Copenhagen every day of the week. Thus the Indian Pale Lager was born".

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti