20.1.2018

Rousal Chai Porter

Rousal Chai Porter

Panimo: Rousal Brygghus
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,4 %

Maku: Rousal Chai Porter on melko miedosti humaloitu ja erittäin mausteinen (inkiväärinen, kanelinen, kaardemummainen, neilikkainen) olut. Sen maulle tyypillistä on myös kevyt makeus, paahtomaltaisuus sekä suklaisuus.

Tuoksu: Oluen paahteista aromia hallitsee runsas mausteisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on melko kevyt, keskihiilihappoinen sekä varsin vetinen. Runko on hyvin tumma ja valoaläpäisemätön sekä vaahtokukka todella runsas ja samettimainen.

Loppukommentit: Chai Porter ei ole aivan perinteinen olut. Sen makumaailma ja aromi ovat mausteisuuden kyllästämiä ja erittäin vahvoja. En oikein osannut päättää pidinkö siitä vai en. Päädyin kuitenkin antamaan sille keskiverron pisteytyksen, minkä uskon olevan sille aika oikeutettu.

Arvio: 67/100

3 kommenttia:

 1. Itse myös maistelin kyseisen oluen ja päällimäiseksi jäi mieleen vähän liian kevyt runkoisuus ja vetisyys. Hieman jäi pettymykseksi tämä olut.
  Saman panimon Örö pale ale on taas ehdottomasti yksi parhaita kotimaisia oluita mitä on hetkeen tullut vastaan :)
  T:Teemu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä tuo Örö pale ale on jäänyt minulta juomatta :)

   Poista
  2. Valitettavasti nyt viimeksi maistamassani Örö pale alessa oli häiritsevä sivumaku jota ei ollut noin vuosi sitten maistamassani. Eli ilmeisesti joko pullokohtaista eroa on tai sitten laatu vaihtelee. Täytyy maistaa uudestaan taas kun käsiini saan, yhden miehen panimo Rousal on niin ei aivan hirveän suuria määriä ole varmasti tulossa.
   T: Teemu

   Poista