10.6.2018

Golden Bräu Original (Romania)

Golden Bräu Original

Panimo: Craiova
Alkuperämaa: Romania

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,2 °P

Maku: Golden Bräu Original on melko miedolla humaloinnilla ja lempeällä mallaspohjalla varustettu olut, jonka maussa esiintyy mm. sitrusmaisia, miedosti hedelmäisiä, kevyesti yrttisiä sekä ruohomaisia piirteitä. Oluen jälkimaku on varsin kuiva ja verrattain katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan makeampi, mutta muilta osin hyvin vastaavanlainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa luonnehtisin keskitäyteläiseksi, keskihiilihappoiseksi sekä hieman vetiseksi. Rungoltaan olut on kullankeltainen ja kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Golden Bräu Original lukeutuu Romanian tunnetuimpien oluiden joukkoon. Sitä on käsitykseni mukaan valmistettu aina vuodesta 1998 lähtien ja sen vuosittaiset myyntimäärät ovat erittäin suuria. Makunsa ja olemuksensa puolesta tämä perusolut ei erotu juurikaan kilpailijoistaan ja on jälleen yksi surullinen esimerkki massatuotettujen oluiden tunnusomaisuudesta.

Arvio: 57/100

2 kommenttia:

 1. Nyt vasta löysin blogisi, mielenkiintoinen ja helposti luettava blogi, kiitos siitä :)
  Paljon tuttuja oluita minulle, mutta hirveästi myös uusia. Heti löytyi muutama olut blogisi ansiosta mitä täytyy kokeilla :)
  T:Teemu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Teemu. Kiitos palautteesta ja toivottavasti tosiaan löydät uusia ja mielenkiintoisia oluita blogini avulla :) Yritän pitää tekstit lyhyinä ja simppeleinä ja julkaisen uusia olutarvioita joka päivä niin kauan kuin energiaa riittää :D Tämä kuukausi mennään Romanian ja Bulgarian juomakulttuuria esitellen ja sitten palataan taas sekalaiseen järjestykseen.

   Poista