24.12.2018

Hollolan Hirvi HiidenHirvi

Hollolan Hirvi HiidenHirvi

Panimo: Hollolan Hirvi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Black Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Maku: HiidenHirven hieman ruisleipämäinen ja paahtomaltainen makumaailma pitää sisällään myös tummahedelmäisiä, ruohomaisia, miedosti suklaisia, kevyesti yrttisiä ja makean karamellimaisia vivahteita.

Tuoksu: Olut on arominsa puolesta varsin makea, paahteinen ja hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa pidin keskitäyteläisenä, matalahiilihappoisena ja hieman vetisenä. Oluen mahonginruskean ja samean rungon päälle muodostui varsin niukka ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: HiidenHirvi on kevyellä humaloinnilla varustettu englantilaistyylinen pintahiivaolut. Sen sopivan hillitty, mutta toimiva kokonaisuus tekevät siitä helposti juotavan ja varsin nautinnollisen oluen. Black Ale:ksi se yllätti minut positiivisesti monestakin syystä ja siksipä uskallan antaa sille mukavat 76 pistettä.

PS. Hollan Hirvi ei pullota lainkaan omia tuotteitaan eikä niitä saa valitettavasti myöskään vähittäiskaupoista tai Alkosta. Jos siis haluatte niitä päästä maistamaan, niin ei muuta kuin suunta kohti Hollolan Hirven omaa panimoravintolaa Hollolassa. Niitä saattaa kuitenkin olla tarjolla jonain vuosina Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumista lähinnä Lahden tai Tampereen alueilla.

Olut on juotu @ Hollolan Hirvi

Arvio: 76/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti